Diner

Gnocchi traybake

Gnocchi traybake

Ben je op zoek naar een lekker makkelijk recept voor door de week? Dan moet je echt deze gnocchi traybake eens proberen. Dit recept is super makkelijk doordat je alles op een bakplaat doet en deze alleen maar in de oven hoeft te schuiven. De oven doet de rest van het werk voor je. Ideaal als je geen zin of weinig tijd hebt om te koken, maar toch een lekkere en voedzame maaltijd op tafel wil zetten. Door de kerrie falafel wordt deze traybake nog vullender en de kerrie hoemoes maakt hem helemaal af. Een heerlijke combinatie vol met smaak. Het ideale aan deze traybake is dat je er eigenlijk alle groenten aan toe kunt voegen die je lekker vind of nog in de koelkast hebt liggen. Heb je bijvoorbeeld nog wat paprika liggen? Voeg deze dan lekker toe of vervang hem. Heb je nog andere kruiden liggen in plaats van peterselie? Ook die kun je prima gebruiken in deze gnocchi traybake. Dit recept is net weer even anders dan je misschien gewend bent, maar geloof me dat hij zeker het proberen waard is! Ben je op zoek naar meer lekkere gnocchi recepten? Probeer dan ook zeker eens deze doperwt gnocchi of deze romige paprika gnocchi.

Let’s make some gnocchi!

Ingrediënten
voor 2 – 3 personen
– 400 gram gnocchi
– 250 gram Maza falafel kerrie
– 1 courgette
– 1 rode ui
– 250 gram cherry tomaatjes
– 2-3 flinke el Maza Hoemoes kerrie
– 75 gram feta
– handje verse peterselie
– pijnboompitten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd de courgette in plakjes en de rode ui in kwarten
2. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat de gnocchi, courgette, rode ui, tomaatjes en falafel. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en zet in de oven voor circa 30 minuten. Meng halverwege een keer door
3. Wanneer de traybake klaar is, maak hem af door er wat feta over te kruimelen en te bestrooien met wat peterselie en pijnboompitten
4. Serveer de traybake met een flinke el van de Hoemoes kerrie

* Dit recept is gemaakt in samenwerking met Maza

Gnocchi traybake

1 Reactie

  1. […] Als je op zoek bent naar een lekkere en makkelijke maaltijd dan is deze zoete aardappel traybake echt perfect. Sowieso vind ik traybakes echt ideaal als makkelijke maaltijd. De oven doet namelijk het meeste werk voor je. Alles wat je hoeft te doen is de ingrediënten snijden, op een bakplaat te leggen en in de oven te schuiven. Heel veel meer werk dan dat is het niet. Zo heb je meteen wat extra tijd om tussendoor nog wat te doen voordat je maaltijd klaar is. Dat voelt toch als bonus tijd. Deze zoete aardappel traybake is niet alleen makkelijk, maar ook nog eens super lekker. Hij wordt lekker op smaak gebracht met kruiden en afgemaakt met verschillende toppings om hem extra veel smaak te geven. Een heerlijke combinatie als je het mij vraagt. Je kunt de traybake gewoon zo eten of hij is ook lekker om te serveren met wat salade erbij. Ben je op zoek naar meer lekkere traybake recepten? Probeer dan ook zeker eens deze gnocchi traybake. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.