Diner

Zongedroogde tomaat ballen

Zongedroogde tomaat ballen

De week zonder vlees en zuivel gaat vandaag van start. Zelf eet ik al vegetarisch en ben ik dus echt een voorstander van het initiatief van de week zonder vlees en zuivel. Super om te zien dat er steeds meer aandacht komt voor het minderen van de vlees consumptie. Deze zongedroogde tomaat ballen zijn perfect om deze week te maken. Wist je dat het maken van je eigen ‘vleesvervangers’ best wel makkelijk is? Voor deze zongedroogde tomaat ballen wordt eigenlijk alles in een keukenmachine gedaan, je maakt er balletjes van en bakt ze in de oven. Zo simpel kan het zijn! De zongedroogde tomaat geeft deze balletjes een heerlijke smaak die perfect past bij je favoriete pastasaus. Een heerlijke smaakvolle vegetarische ‘bal’ die je makkelijk zelf maakt. Op zoek naar meer recepten om zelf je ‘vleesvervanger’ te maken? Probeer dan ook zeker eens deze vegetarische bonen ballen, gemaakt van zwarte bonen.

Let’s make some sun-dried tomato balls!

Ingrediënten
voor circa 15 stuks
– 1 blik kikkererwten (400 gram)
– 250 gram champignons
– 3 teentjes knoflook
– 1 ui
– 20 gram zonnebloempitten
– 40 gram zongedroogde tomaat
– 40 gram havermeel + 40 gram paneermeel
– handje verse basilicum
– 1 el gemalen lijnzaad + 2 el water
– 1 tl gedroogde oregano
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1/2 tl zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Doe het lijnzaad in een schaaltje met het water en zet dit apart
2. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de champignons in stukjes
3. Verhit een pan op het vuur met wat olie en fruit hierin de knoflook en ui aan en bak vervolgens de champignons mee totdat ze goudbruin zijn. Voeg een snuf zout toe om het vocht eruit te halen
4. Doe de kikkererwten in een blender en voeg vervolgens het champignon mengsel toe samen met de zonnebloempitten, zongedroogde tomaat, verse basilicum, kruiden, lijnzaad, havermeel en paneermeel. Breng dit op smaak met peper en zout Blend dit tot een geheel. Er mogen nog best wel wat grove stukken in zitten. Mocht je het fijner willen dan kun je hem natuurlijk wat langer blenden
5. Maak van het mengsel ongeveer 15 balletjes. Gebruik ongeveer 1 eetlepel hiervoor
6. Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier en bak in de oven voor circa 30 minuten. Draai halverwege een keer om
7. Serveer de bonen ballen met je favoriete saus en/of favoriete pasta, of hoe jij ze anders lekker vindt

Zongedroogde tomaat ballen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.