Diner

Vegetarische bonen ballen

Vegetarische bonen ballen

Het vegetarische schap is in de afgelopen jaren ontzettend gegroeid. Super om te zien dat steeds meer mensen het vlees laten staan en kiezen voor een vegetarische variant. Natuurlijk is het makkelijk om te gaan voor een kant en klare variant uit de supermarkt, maar wist je dat het ook heel makkelijk en lekker is om je eigen ‘vleesvervanger’ te maken? Over het algemeen bevatten de vleesvervangers uit de supermarkt veel zout. Wanneer je zelf je eigen vleesvervangers maakt heb je helemaal zelf de hand in hoeveel jij toevoegt. Deze vegetarische bonen ballen zijn gemaakt op basis van zwarte bonen, champignons en walnoten. Een heerlijke combinatie voor een ‘gehaktbal’. Ze zijn perfect voor bij een lekkere tomatensaus en pasta, maar je kunt ze uiteraard zo gebruiken zoals jij zelf het lekkerste vindt. Dit recept is totaal niet moeilijk, bevat maar 6 hoofd ingrediënten en is tevens volledig glutenvrij.

Let’s make some bean balls!

Ingrediënten
voor circa 18 ballen
– 1 blik zwarte bonen (400 gram)
– 250 gram champignons
– 30 gram walnoten
– 90 gram havermeel
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 1 el Italiaanse kruiden
– ½ tl knoflookpoeder
– ½ tl gerookt paprikapoeder
– ½ tl zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Spoel de zwarte bonen af en laat uitlekken
2. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de champignons in stukjes
3. Verhit een pan op het vuur met wat olie en fruit hierin de knoflook en ui aan en bak vervolgens de champignons mee totdat ze goudbruin zijn
4. Voeg de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder, het zout en wat peper toe aan de pan en bak dit nog circa 1 minuut mee
5. Doe de walnoten in een blender en voeg vervolgens de zwarte bonen en het champignon mengsel toe. Blend dit tot een geheel. Er mogen nog best wel wat grove stukken in zitten. Mocht je het fijner willen dan kun je hem natuurlijk wat langer blenden
6. Voeg in een kom het havermeel bij het bonen mengsel en maak hier een geheel van. Gebruik ongeveer 1 eetlepel en vorm hier balletjes van
7. Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier en bak in de oven voor circa 30 minuten. Draai halverwege een keer om
8. Serveer de bonen ballen met je favoriete saus en/of favoriete pasta, of hoe jij ze anders lekker vindt

Vegetarische bonen ballen
Vegetarische bonen ballen

1 Reactie

  1. […] op de bekende ‘spaghetti and meatballs’. Al eerder deelde ik het recept voor deze vegetarische bonen ballen. Een heerlijke manier om zelf je ‘vleesvervanger’ te maken en deze past perfect bij een […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *