Ontbijt Snacks Sweets

Blueberry mugcake

Blueberry mugcake

Dit recept is ideaal wanneer je een snel maar lekker ontbijtje in de ochtend wilt. Deze blueberry mugcake smaakt net als een blueberry muffin, maar dan in een voedzamere variant en perfect als ontbijt. Nu we steeds dichterbij de zomer komen vind ik fruitige ontbijtjes heerlijk. Lekker fris en licht, maar wel zoet en vullend. Dat is hoe ik ze het liefste heb op warmere dagen. De combinatie van blauwe bessen met citroen is dan ook een van mijn favorieten, en ook in dit recept doet hij het onwijs goed. Het ideale van een mugcake is dat je eigenlijk alleen alle ingrediënten in een schaaltje hoeft te mengen, 2 minuten in de magnetron hoeft te zetten en klaar is je ontbijtcake. Ik vind het lekker om hem af te maken met wat extra vers fruit en wat plantaardige yoghurt, dit maakt het meteen een goede start van de dag.

Let’s make some mug cakes!

Ingrediënten
voor 1 – 2 porties
– 70 gram havermeel
– 1/2 scoop Myprotein vegan protein blend blueberry cinnamon
– 120 ml plantaardige melk
– handje (diepvries) blauwe bessen
– 1/2 banaan
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl vanille extract
– 1 tl citroensap
– snuf kaneel
– snuf zout
kokos, verse blauwe bessen, plantaardige yoghurt

Bereiding
1. Meng in een schaaltje het havermeel met het eiwitpoeder, bakpoeder, kaneel en zout
2. Prak de banaan en voeg dit toe aan het schaaltje
3. Voeg vervolgens de plantaardige melk, vanille extract en citroensap toe en meng dit tot een geheel
4. Roer voorzichtig de blauwe bessen erdoorheen
5. Zet in de magnetron voor ongeveer 2 minuten
6. Maak de mugcake af met wat kokosrasp, verse blauwe bessen en serveer met plantaardige yoghurt

Met de code HILDE krijg je 36% korting op je aankoop bij MyProtein

Blueberry mugcake

*deze post bevat affiliate links

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.