Ontbijt

Pompoen smoothiebowl

Pompoen smoothiebowl

Pompoen seizoen, absoluut mijn favoriet. Wanneer ze in het seizoen zijn eet ik ze eigenlijk wel dagelijks. Ik vind ze heerlijk en ze zijn zo veelzijdig. Je kunt ze letterlijk overal voor gebruiken. Van soep tot baksels en van ontbijt tot diner recepten. Vaak is het even een werkje om ze schoon te maken, want ze zijn vrij hard. Zelf gebruik ik vrijwel altijd de oranje pompoen, hiervan kun je de schil heel goed eten en dat doe ik eigenlijk ook altijd. Scheelt weer een heleboel werk in ieder geval. Plus je proeft er eigenlijk niks van, zeker niet als je hem mee blend zoals in de pompoen smoothiebowl, of in een soep bijvoorbeeld. Deze pompoen smoothiebowl is in ieder geval een must-try in het seizoen. Alle smaken bij elkaar zijn zo onwijs lekker en de smoothie is ook heerlijk romig.

Let’s make some smoothiebowls!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 150 gram pompoen
– 1 banaan
– 100 gram plantaardige kwark
– 1 dadel
– 1 tl vanille extract
– 1 el amandelpasta
– 1 tl kaneel
– snuf speculaaskruiden
verse vijg, granola, pompoenpitten, kokosvlokken

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd een stuk van de pompoen (circa 150 gram) en bestrooi deze met wat kaneel. Leg hem op zijn kop op een met bakpapier beklede bakplaat en zet voor 30 minuten in de oven
2. Optioneel: vries de banaan en pompoen in
3. Doe in een blender alle ingrediënten voor de smoothie: de pompoen, banaan, plantaardige kwark, dadel, vanille extract, amandelpasta en speculaaskruiden. Meng dit tot een gladde smoothie
4. Doe de smoothie in een kom en maak af met de verse vijg, granola, pompoenpitten en kokosvlokken. Garneer eventueel nog met wat overgebleven plakjes banaan

Pompoen smoothiebowl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.