Diner

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli, ook wel een Italiaanse stevig gevulde maaltijdsoep. En laten we nou net eens van Italiaans en soep houden. Deze pasta e fagioli zit bomvol groenten en smaken. Het is echt een ideaal comfortfood recept. Ik vind het heerlijk om een lekker grote pan warme soep klaar te hebben en dan daar lekker van te genieten op een koude dag. Het ideale aan deze soep vind ik dat het door de bonen en pasta een lekker vullende maaltijdsoep is, waardoor je goed verzadigd bent. Ik weet wel wat ik deze winter vaak ga eten.

Let’s make some soup!

Ingrediënten
voor 4 personen
– 5 trostomaten
– 2 uien
– 4 teentjes knoflook
– 100 gram wortel
– 1 paprika
– 1,5 L groentebouillon
– 2 handjes spinazie
– 100 gram volkoren mini penne
– 1 blik witte bonen (400 gram)
– 1 blik tomatenblokjes
– sap van 1/2 citroen
– 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
– 2 laurierbladen
– snuf chilivlokken
– verse basilicum en peterselie
pijnboompitten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd de tomaten doormidden en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Strooi wat Italiaanse kruiden over de tomaten heen en zet in de oven voor 30 minuten
2. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en de paprika en wortel in stukjes. Spoel de witte bonen af en laat uitlekken
3. Verhit een pan o Phet vuur en fruit hierin de knoflook en ui aan
4. Voeg vervolgens de paprika en wortel toe en bak even mee
5. Doe vervolgens de tomaten uit de oven erbij, samen met de tomatenblokjes, groentebouillon, laurierbladen, gedroogde Italiaanse kruiden en chilivlokken naar smaak. Laat het geheel een tijdje pruttelen
6. Wanneer de soep een tijdje gepruttel heeft, voeg je de witte bonen toe. Ga met een staafmixer door de pan heen en pureer de soep een klein beetje. Zorg ervoor dat de soep nog grotendeels heel blijft. Voeg na het pureren de pasta toe
7. Na circa 5 minuten, verwijder de laurierbladen uit de soep en voeg het sap van de citroen toe, samen met de verse peterselie, basilicum en spinazie. Breng de soep op smaak met peper en zout
8. Serveer de soep met extra verse peterselie en basilicum en eventueel wat geroosterde pijnboompitten

Pasta e fagioli

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.