Alweer een recept voor pompoen pannenkoeken. Deze keer pompoen boekweit pannenkoeken. Pompoen pannenkoeken blijven gewoon echt mijn favoriet en op deze manier met geroosterde pompoen puree vind ik ze het allerlekkerste. Voor de afwisseling gebruik ik wel eens boekweitmeel. Zo ook in dit recept. Ik vind boekweit sowieso heel fijn en lekker en het is ook ideaal om pannenkoeken van te maken. Dit recept maakt heerlijk luchtige pannenkoeken en is zeker het proberen waard.
Let’s make some pancakes!
Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram boekweitmeel
– 100 ml plantaardige melk
– 1 banaan
– 100 gram pompoen
– 1 el lijnzaad + 2 el water
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl vanille extract
– 1 snuf speculaaskruiden
– 1 snuf kaneel
vijgen, bramen, plantaardige kwark, pecannoten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Was de pompoen en verwijder de zaadlijst. Snijd een stuk van de pompoen en bestrooi deze met wat kaneel. Zet de pompoen voor circa 30 minuten in de oven. Laat de pompoen afkoelen en pureer vervolgens de pompoen tot een fijne puree
2. Meng in een klein schaaltje de eetlepel lijnzaad met 2 eetlepel water. Zet dit even apart terwijl je de rest voorbereid
3. Prak de banaan fijn en houd eventueel wat plakjes over om mee te garneren
4. In een kom, meng de boekweitmeel met het bakpoeder, speculaaskruiden en kaneel
5. Voeg hier de plantaardige melk, banaan, pompoen puree, lijnzaad en vanille extract aan toe. Meng tot een glad beslag. Is je beslag te droog? Voeg dan nog wat extra melk toe
6. Verhit een pan op het vuur met wat olie of boter. Doe het beslag in de pan en bak de pannenkoeken goudbruin. Wanneer er belletjes ontstaan in de pannenkoeken kun je ze omdraaien en nog even aan de andere kant gaar bakken
7. Serveer de pannenkoeken de plakjes banaan, vijgen, bramen, plantaardige kwark en pecannoten