Ontbijt

Pompoen appel pannenkoeken

Pompoen appel pannenkoeken

Als er een ontbijt is waar je mij heel blij mee kunt maken dan zijn het wel pannenkoeken. Nu in de herfst vind ik ze het lekkerste met pompoen. Al eerder heb ik pompoen pannenkoeken gemaakt, maar vaak maak ik mijn pannenkoeken met banaan. Dit omdat ik banaan lekker vind, maar ook omdat het een ideale manier is om je pannenkoeken wat zoeter te maken. Omdat ik weet dat er veel mensen zijn die niet van banaan houden, nu een lekkere variant zónder banaan, namelijk deze lekkere pompoen appel pannenkoeken. Deze zijn minstens net zo lekker en krijgen een extra herfstige touch door de warme gebakken kaneel appeltjes erbij. Als dit geen perfect herfstontbijt is dan weet ik het ook niet meer. Ik kijk er nu alweer naar uit om ze in het weekend lekker te kunnen maken. Op zoek naar meer pompoen recepten? Probeer dan ook zeker eens dit pompoenbrood of deze pompoen wentelteefjes.

Let’s make some pancakes!

Ingrediënten
voor circa 9 pannenkoeken
– 40 gram boekweitmeel + 40 gram volkoren meel
– 80 gram 100% appelmoes
– 100 gram pompoenpuree
– 120 ml plantaardige melk
– 1 el lijnzaad + 1 el water
– 1 tl maple syrup
– 1 tl appel cider azijn
– 1 tl bakpoeder
– 1/2 tl baksoda
– 1 tl vanille extract
– snuf kaneel + pompoen- of speculaaskruiden
– 1 appel
– handje rozijnen
pecannoten, plantaardige kwark, maple syrup

Bereiding
1. Meng in een kom de appelmoes met de pompoenpuree, plantaardige melk, lijnzaad, appel cider azijn, maple syrup en vanille
2. Voeg vervolgens het boekweitmeel en volkorenmeel toe, samen met het bakpoeder, baksoda, kaneel en pompoen- of speculaaskruiden. Meng dit tot een geheel
3. Verwarm een pan op het vuur met wat olie of boter en bak hierin pannenkoeken van het beslag. Wanneer er luchtbellen in de pannenkoekjes komen kun je ze omdraaien
4. Snijd ondertussen de appel in blokjes
5. Verhit een andere pan op het vuur en voeg hier de appelplakjes aan toe. Bak deze met een scheutje water
6. Voeg op het einde de rozijnen toe aan de appelplakjes en een snuf kaneel. Bak dit nog even mee. Voeg optioneel wat maple syrup toe om hem zoeter te maken 
7. Serveer de pannenkoeken met de gebakken kaneel appel, plantaardige kwark, pecannoten en eventueel wat extra maple syrup

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.