Ontbijt

Geroosterde peren

Geroosterde peren

Deze geroosterde peren zijn een heerlijk herfstachtig ontbijt. Een heerlijke combinatie van warm en koud en lekkere herfstachtige smaken. De peer wordt lekker zoet door het roosteren in de oven en krijgt hierdoor een hele andere smaak. Lekker om te vullen met wat plantaardige kwark en wat chocolade granola voor een lekkere crunch. Afgemaakt met een makkelijke en lekkere zelfgemaakte chocoladesaus van maar 2 ingrediënten: pure chocola en amandelpasta. Zo makkelijk te maken en nog een voedzame chocoladesaus ook. Dit recept voor geroosterde peren kun je ook makkelijk omtoveren tot een lekker dessert. Rooster de peren zoals in het recept staat, maar maak ze dan af met een bolletje ijs en de chocoladesaus voor een luxer dessert. Ook heerlijk om af te maken met wat knapperige nootjes. Ideaal voor bij de feestdagen, maar ook gewoon wanneer je zin hebt in iets lekkers voor jezelf. Op zoek naar meer herfstige recepten die je als ontbijt kunt eten, maar ook kunt omtoveren tot een heerlijk dessert? Probeer dan ook zeker eens deze peer crumble met dadels of deze hasselback appels.

Let’s make some roasted pears!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 2 peren
– 100 gram plantaardige kwark
– 2 el (chocolade)granola
– 2 el pure chocola
– 1 el amandelpasta
– 1 tl maple syrup
– 1 tl vanille extract
– snuf kaneel
kokosvlokken, amandelschaafsel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden
1. Snijd de peren door de midden in twee helften en verwijder het klokhuis met behulp van een lepel. Leg de peren in een ovenbestendige schaal
2. Meng in een kommetje de maple syrup met de vanille extract en een snuf kaneel
3. Verdeel het mengsel over de peren heen, het is makkelijk om dit met een kwastje te doen bijvoorbeeld
4. Zet de peren in de oven voor circa 20 minuten
5. Smelt de pure chocolade en meng hier de amandelpasta doorheen om een chocoladesaus te krijgen
6. Vul de peren met de plantaardige kwark en maak af met de (chocolade)granola en chocoladesaus. Garneer eventueel met wat extra kokosvlokken en amandelschaafsel

Geroosterde peren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.