Deze tikka masala flatbread is een perfect recept om in het weekend te maken. Een lekkere en uitgebreide lunch, maar ook een prima avond maaltijd. De kipstuckjes worden gebakken met lekker veel kruiden en daarna gemengd met de yoghurt om deze lekker kruidig en romig te maken. Super lekker in combinatie met de frisse tzatziki en groenten. Deze tikka masala flatbread heeft het allemaal. Hij zit vol met smaak, is hoog in eiwitten en vezels. Hiermee ben je lang verzadigd en kun je er weer helemaal tegenaan. Ook is dit recept onwijs makkelijk te maken, maar heb je wel een veel specialer broodje. Geloof me dat je deze flatbread wilt! Ben je op zoek naar meer lekkere flatbread recepten? Probeer dan ook zeker eens deze flatbread met geroosterde bloemkool of deze vegan gyros flatbread.
Let’s make some flatbreads!
Ingrediënten
voor 2 personen
– 2 (volkoren) flatbreads
– 160 gram vegetarische kipstuckjes
– 100 gram plantaardige yoghurt
– sap van 1/2 citroen
– 1 el Garam masala
– 1 el tomatenpuree
– 1 tl paprikapoeder
– 50 gram plantaardige yoghurt
– 1/2e komkommer
– 1 teentje knoflook
– 1 el citroensap
– 2 handjes romaine sla
– paar cherry tomaatjes
sesamzaad, ingelegde rode ui, koriander
Bereiding
1. Bak de kipstuckjes in een pan met een scheutje olie totdat ze goudbruin zijn. Voeg vervolgens de garam masala, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak dit nog even mee
2. Meng de gekruide en gebakken kipstuckjes met 100 plantaardige yoghurt en het sap van 1/2 citroen. Breng op smaak met peper en zout
3. Maak een tzatziki door de helft van de komkommer te raspen en zoveel mogelijk vocht eruit te knijpen. Meng dit met 50 gram plantaardige yoghurt, een teentje fijngesneden knoflook, 1 el citroensap en breng op smaak met peper en zout
4. Snijd de overige komkommer in plakjes en de tomaatjes door de helft
5. Verwarm de flatbreads
6. Maak de flatbreads door de tzatziki erover te verdelen, vervolgd een handje romaine sla, de kipstuckjes, komkommer en tomaatjes. Maak ze af met wat ingelegde rode ui, sesamzaad en verse koriander