Diner

Risotto met bloemkoolrijst

Risotto met bloemkoolrijst

Risotto, ik ben er dol op. Voor mij is dit echt mijn lievelings verwen maaltijd. Het liefste neem ik namelijk volkoren rijst of andere graansoorten bij de warme maaltijd, maar voor risotto maak ik zo af en toe wel een uitzondering. Om hem toch wat voedzamer te maken en wat meer vezels toe te voegen heb ik de helft vervangen door bloemkoolrijst. Ik moet zeggen dat ik vooraf een beetje sceptisch was, maar deze risotto met bloemkoolrijst is echt een aanrader. Zeker in combinatie met de geroosterde tomaten en de zelfgemaakte pesto is het een heerlijke maaltijd. Ik was er in ieder geval blij door verrast. Lekker romig, vol met smaak en extra verborgen groenten. Je kunt deze serveren met een eiwitbron naar keuze. Zelf heb ik geroosterde kikkererwten gemaakt en deze erbij gegeten en dat kan ik je ook zeker aanraden. Een super lekkere combinatie. Mocht je nou liever geen bloemkoolrijst willen gebruiken en gewoon voor de risotto willen gaan, haal de bloemkoolrijst dan weg en verdubbel het aantal risottorijst. Mocht de risotto dan wat te droog worden, kun je altijd wat extra vocht toevoegen.

Let’s make some risotto!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 90 gram risottorijst
– 200 gram bloemkoolrijst
– 250 gram kleine tomaatjes
– 500 ml groentebouillon
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 el edelgistvlokken
– 2 el kokosyoghurt
rucola, verse basilicum, pijnboompitten

voor de pesto
– 15 gram basilicum
– 1 el cashewnoten
– 2 el edelgistvlokken
– 1 teentje knoflook
– sap van 1/2 citroen
– 2 el olijfolie
– peper en zout

Bereiding
Begin met het maken van de pesto
1. Rooster de cashewnoten kort in een droge pan totdat ze beginnen te kleuren
2. Blend alle ingrediënten voor de pesto met behulp van een staafmixer of een keukenmachine tot een gladde pesto

Verwarm de oven voor op 200 graden
3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn, snijd tevens de helft van de tomaatjes in blokjes
4. Maak de bouillon klaar en verwarm deze
5. Verhit een pan op het vuur met wat olie en fruit hierin de knoflook en ui
6. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak dit circa 2 minuten mee totdat de rijst glazig wordt
7. Doe nu beetje bij beetje de bouillon erbij totdat deze op is en de rijst gaar is, voeg tevens de tomatenblokjes toe
8. Besprenkel ondertussen de tomaatjes met wat olijfolie, leg deze op een bakplaat en rooster ze voor circa 15 minuten in de oven
9. Voeg de laatste 2 minuten de bloemkoolrijst toe aan de risotto en bak dit nog even mee
10. Roer ten slotte de edelgistvlokken en kokosyoghurt door de risotto en breng op smaak met peper en zout
11. Serveer de risotto met de geroosterde tomaatjes, de pesto, wat rucola, verse basilicum en pijnboompitten

Risotto met bloemkoolrijst

1 Reactie

  1. […] Om de beschrijving van het recept te bekijken, klik hier […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.