Diner

Pompoen risotto

Pompoen risotto

Risotto is een van mijn favoriete gerechten en in de herfst is pompoen mijn favoriete groenten. Een goed idee dus om deze twee samen te voegen en een heerlijke pompoen risotto te maken. Dit recept voor pompoen risotto is super makkelijk en onwijs lekker. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en je hebt zo een heerlijke maaltijd op tafel staan. Het duurt wel even wat langer aangezien de risotto even de tijd nodig heeft om te garen en de pompoen ook eerst geroosterd wordt in de oven. In die tussentijd kun je wel prima iets anders doen en hoef je niet echt bezig te zijn. De salie gaat heel goed samen met de pompoen en geeft het gerecht net wat extra’s. Een echte aanrader als jij net zo dol bent op risotto en pompoen als ik. Op zoek naar andere risotto recepten? Probeer dan ook zeker eens deze tomaat paprika risotto of deze paddenstoelen risotto.

Let’s make some risotto!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 150 gram risotto rijst
– 800 ml groentebouillon
– 1/2 pompoen
– 4 teentjes knoflook
– 1 ui
– 15 gram salie
– 1 el olijfolie
– 2 el Parmezaanse kaas
pijnboompitten, rucola, extra Parmezaanse kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd de pompoen in blokjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg ook de teentjes knoflook erbij en bestrooi met peper, zout en de olijfolie. Zet in de oven voor circa 30 minuten
2. Snipper de ui en snijd de salie fijn. Maak de bouillon en laat zachtjes op het vuur staan
3. Wanneer de pompoen klaar is, doe 2/3e van de pompoen in een blender samen met de teentjes knoflook (verwijder nu de velletjes hiervan) en meng dit samen met een soeplepel van de bouillon tot een glad geheel
4. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie en fruit hierin de ui
5. Voeg vervolgens de risotto rijst toe en bak dit even mee
6. Doe daarna een soeplepel bouillon erbij en laat de rijst alle bouillon absorberen. Wanneer de bouillon geabsorbeerd is, kun je een nieuwe soeplepel met bouillon toevoegen. Herhaal dit proces totdat alle bouillon op is. Dit duurt circa 20 – 25 minuten en blijf ondertussen goed roeren
7. Voeg richting het eind het pompoen mengsel toe en laat dit nog mee garen totdat de risotto ingedikt is
8. Voeg de Parmezaanse kaas en overgebleven stukjes pompoen toe en roer dit nog even door
9. Serveer de risotto met de pijnboompitten, rucola en extra Parmezaanse kaas

Pompoen risotto

3 Reacties

  1. […] Deze pompoen pasta is zo ontzettend romig en vol met smaak. Een perfect gerecht voor in de herfst! In dit recept maak ik gebruik van de Hokkaido pompoen. Deze is vol van smaak en super romig. Uiteraard kun je ook ervoor kiezen om een andere soort te gebruiken, zoals een flespompoen of de gewone oranje pompoen. Dit recept voor deze pompoen pasta is echt weer zo een comfortfood recept. Heerlijk genieten van een bord pasta op een stuk voedzamere manier. Dat is waar ik van hou! Je kunt deze pasta zo serveren of met wat extra (vegetarische) kipstuckjes of iets anders om deze pasta wat eiwitrijker te maken. Hoe dan ook is deze pompoen pasta echt een aanrader om eens te maken! Op zoek naar meer lekkere pompoen recepten voor de herfst? Probeer dan ook zeker eens deze pompoen pesto taco’s of deze pompoen risotto. […]

  2. […] eens uit wil pakken. Op zoek naar meer lekkere risotto recepten? Probeer dan ook zeker eens deze pompoen risotto of deze tomaat paprika […]

  3. Pascale zegt:

    Hey Hilde,

    Ik ga vandaag de pompoenrisotto maken maar vindt in de bereiding nergens terug wanneer de salie wordt gebruikt……?

    Groetjes,Pascale 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.