Ontbijt

Pannenkoeken met cranberry compote

Pannenkoeken met cranberry compote

Pannenkoeken zijn altijd een feest en deze variant met cranberry compote is er een die perfect is voor de feestdagen. Als je op zoek bent naar een lekker uitgebreid ontbijt voor de kerst, dan zijn deze pannenkoeken met cranberry compote precies wat je wilt. Heerlijke luchtige pannenkoeken met een zelfgemaakte cranberry compote met een vleugje sinaasappel. Super makkelijk te maken en ook nog eens hartstikke feestelijk. Het is een wat uitgebreider ontbijt, maar dat is tijdens de feestdagen geen enkel probleem. Heerlijk om dan in de keuken te staan en dan wat lekkers te maken om daarna met z’n allen gezellig van te genieten. De smaken van deze pannenkoeken met cranberry compote zijn echt kerstachtig. Cranberry’s, sinaasappel en speculaaskruiden. Heerlijk verwarmend en perfect om de dag mee te starten. Op zoek naar meer feestelijk ontbijt recepten die je deze kerst op tafel wilt zetten? Probeer dan ook zeker eens deze chai gebakken havermout met appel of deze appel hasselback.

Let’s make some pancakes!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen

voor de pannenkoeken
– 40 gram boekweitmeel + 40 gram volkoren meel
– 1 banaan
– 100 ml plantaardige melk
– 1 el appel cider azijn
– 1 el lijnzaad + 2 el water
– 1 tl vanille extract
– 1 tl bakpoeder
– snuf kaneel + speculaaskruiden
– snuf zout
pecannoten, plantaardige kwark, sinaasappel

voor de cranberry compote
– 125 gram cranberry’s
– sap van 1/2 sinaasappel
– 1 – 2 el maple syrup
– 1 tl vanille extract
– snuf kaneel

Bereiding
Begin met het maken van de cranberry compote
1. Doe alle ingrediënten voor de cranberry compote in een pan en verwarm deze op het vuur
2. Laat circa 10 minuten zachtjes koken totdat de cranberry’s kapot gaan en de compote dik wordt. Voeg eventueel een beetje water toe als hij te dik wordt. Zet de cranberry compote aan de kant terwijl je de pannenkoeken maakt

3. Meng de lijnzaad met het water en zet dit aan de kant. Meng ook de plantaardige melk met de appel cider azijn en zet aan de kant
4. Pan een grote kom en meng hierin het boekweitmeel met het volkorenmeel, bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden en een snuf zout
5. Prak de banaan fijn en voeg deze toe aan de kom samen met het lijnzaad, de plantaardige melk en vanille extract. Meng dit tot een geheel
6. Verhit een pan op het vuur met wat olie of boter en bak hierin de pannenkoeken goudbruin. Wanneer er belletjes ontstaan in de pannenkoeken kun je ze omdraaien en nog even aan de andere kant gaar bakken
7. Serveer de pannenkoeken met de cranberry compote, plantaardige kwark, pecannoten en eventueel wat extra sinaasappel

Pannenkoeken met cranberry compote

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *