Appeltaart in een ontbijt, wat mij betreft een top ontbijt. Deze appeltaart smoothiebowl heeft de smaak en het gevoel van een appeltaart, maar dan in een heerlijke smoothiebowl. Ondanks dat het kouder wordt, vind ik het soms wel nog lekker om met een smoothiebowl te ontbijten. Wel geef ik er dan een wat herfstachtigere twist aan, zoals deze appeltaart smoothiebowl. In deze smoothie heb ik nog wat bloemkool toegevoegd, ideaal om een restje bloemkool van het avondeten op te maken en meteen al wat groenten binnen te krijgen bij het ontbijt. Het maakt de smoothie ook meteen lekker romig. Een voedzame en lekkere start van de dag!
Let’s make some smoothiebowls!
Ingrediënten
voor 1 persoon
– 1 appel
– 1 banaan
– 100 gram bloemkool
– 1 el amandelpasta
– 1 dadel
– 100 ml sojakwark
– 1 tl kaneel
– 1 tl vanille extract
– snuf speculaaskruiden
granola, rozijnen, amandelschaafsel
Bereiding
Kook de bloemkool vooraf beetgaar en vries deze eventueel in; eventueel kun je ook de banaan invriezen
1. Snijd de appel in stukjes en bak deze in een pan met een scheutje water en wat kaneel. Laat de gebakken appel afkoelen
2. Doe de ingrediënten voor de smoothie in een blender: de bloemkool, banaan, gebakken appel, amandelpasta, dadel, sojakwark, kaneel, vanille extract en speculaaskruiden. Blend dit tot een gladde smoothie
3. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan
4. Doe de smoothie in een kom en maak af met de granola, rozijnen en amandelschaafsel. Gebruik eventueel wat van het fruit om mee te garneren
[…] Begin jouw dag goed met deze vegan appeltaart smoothie bowl. Perfect voor een vrolijke bui, of als je daar juist behoefte aan hebt. Recept door @healthyhabbitsbyhilde […]