Ontbijt Sweets

Havermoutcups met limoen yoghurt

Havermoutcups met limoen yoghurt

Dit recept voor havermoutcups met limoen yoghurt is een heerlijke traktatie. Het recept is perfect als een feestelijk ontbijt, maar is ook heel erg lekker als een snack voor tussendoor. Of zelfs om te trakteren. Ik heb ze in ieder geval gemaakt voor het ontbijt, wat een heerlijke en frisse start van de dag is. Hoe leuk is het om met taartjes te kunnen ontbijten? Mocht je nu meerdere ochtenden met deze taartjes willen ontbijten, kun je de cups prima in een keer maken en bewaren, zodat je ze in de ochtend alleen nog maar hoeft te vullen met wat yoghurt en afmaken met wat lekkere toppings. Staat jouw ontbijtje zo op tafel.

Let’s make some oatmeal cups!

Ingrediënten
voor 4 stuks
– 100 gram havermout
– 1 banaan
– 1 el hazelnoten
– 2 el agavesiroop
– 1 tl vanille extract
– snuf kaneel
– 300 ml sojakwark
– sap van 1/2 limoen
kiwi, druiven, banaan, limoen, hazelnoot, kokosrasp

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Hak de hazelnoten fijn en meng deze met de havermout en een snuf kaneel
2. Prak in een kom de banaan fijn en meng dit samen met de agavesiroop en vanille extract
3. Doe het bananenmengsel bij de havermout en meng dit tot een geheel
4. Verdeel het mengsel over 4 kleine taart vormpjes en druk deze goed aan op de bodem en zorg ervoor dat hij een opstaande rand krijgt
5. Bak de havermoutcups voor circa 15 minuten in de oven
6. Meng de sojakwark met het sap van 1/2 limoen
7. Snijd ondertussen wat vers fruit voor je toppings
8. Laat de havermoutcups wat afkoelen en vul ze daarna met de limoen yoghurt en maak ze af met jouw favoriete toppings. In dit geval heb ik ze afgemaakt met plakjes banaan, kiwi, druiven, limoen, wat geroosterde hazelnoten en kokosrasp

Havermoutcups met limoen yoghurt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.