Ontbijt Sweets

Appel rabarber crumble

Appel rabarber crumble

Rabarber is altijd maar kort in het seizoen en ik vind het heerlijk om er dan wat lekkers mee te maken. Al eerder maakte ik deze aardbei rabarber crumble, maar het werd tijd voor een nieuwe variant. Appel crumble blijft een van mijn favorieten en om die reden bedacht ik deze appel rabarber crumble. Een heerlijke combinatie van appel en rabarber in een lekkere crumble. Rabarber is van zichzelf wat zuurder, wat heel goed past bij het zoete van de appel en de crumble. Naar smaak kun je hem uiteraard nog zoeter maken door wat extra agave siroop toe te voegen, maar zelf hou ik wel van dat zuurtje erin. Deze appel rabarber crumble is lekker als ontbijt, maar ook heerlijk om bij de koffie te nemen of zelfs als dessert. Als ontbijt lekker met wat yoghurt of kwark en als dessert lekker met een bol ijs. Maar net hoe jij hem het liefste wilt eten! Liever een andere crumble? Probeer dan zeker eens deze zomerse perzik crumble.

Let’s make some crumble!

Ingrediënten
voor 4 personen

voor de vulling
– 2 appels
– 1 stengel rabarber
– 2 el agave siroop
– 1 tl vanille extract
– 1 tl citroensap

voor de crumble
– 60 gram havermout
– 20 gram amandelmeel
– 2 el plantaardige boter
– 2 el agave siroop
– 1 tl vanille extract
– 1 tl kaneel
– 1/2 tl gemalen kardemom
– 1 el amandelschaafsel
– snuf zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Snijd de appel in blokjes en de rabarber in stukjes
2. Meng in een kom de ingrediënten voor de crumble door elkaar: de havermout, amandelmeel, kaneel, kardemom, snuf zout, amandelschaafsel, boter, agave siroop en vanille extract. Meng dit met je handen tot een kruimelig deeg
3. Doe in een andere kom de appel blokjes samen met de rabarber stukjes, agave siroop, vanille extract en citroensap en meng dit door elkaar
4. Vet een ovenschaal in met wat margarine en doe hier het appel-rabarber mengsel in 
5. Verkruimel het crumble deeg over het appel-rabarber mengsel
6. Maak de crumble af met wat extra amandelschaafsel en zet in de oven voor circa 40 minuten totdat de crumble goud-bruin is

Appel rabarber crumble

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.