Diner

Tortillasoep met rode linzen

Tortillasoep met rode linzen

Dat ik dol ben op de Mexicaanse keuken is geen geheim. Ik vind eigenlijk vrijwel alles eraan lekker. Deze tortillasoep met rode linzen is weer zo een heerlijk recept geïnspireerd op de Mexicaanse keuken. Het is een heerlijk vullende en voedzame soep vol met smaak. Wat ik nog lekkerder vind is om er tortilla chips bij te maken en die lekker in de soep te dippen en de soep daarmee te eten. Zeker met een frisse sojayoghurt dip en avocado. De perfecte tegenhanger van deze licht pittige en smaakvolle soep.

Let’s make some soup!

Ingrediënten
voor 4 personen
– 150 gram rode linzen
– 2 rode paprika’s
– 1 blikje zwarte bonen (200 gram)
– 1 blik maïs (300 gram)
– 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
– 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
– 1 jalepeño peper
– 4 teentjes knoflook
– 2 uien
– 2 tomaten
– 4 el tacokruiden
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 500 ml groentebouillon
– 8 volkoren tortilla’s
– snuf paprikapoeder
– sap van 1 limoen
– 100 ml sojayoghurt
– handje verse koriander
limoen, koriander, avocado

Bereiding
1. Snijd de ui, knoflook, jalepeño en paprika fijn
2. Verhit een pan op het vuur met wat olie en fruit hierin de knoflook, ui en peper aan. Voeg daarna de paprika toe en bak even mee
3. Doe de tacokruiden en gerookt paprikapoeder erbij en bak nog even mee
4. Bak daarna de tomatenpuree toe en bak dit nog circa 1 minuut mee. Voeg daarna de tomatenblokjes en bouillon toe en laat circa 10 minuten sudderen
5. Spoel ondertussen de rode linzen, zwarte bonen en maïs af en laat uitlekken
6. Snijd de tomaten in blokjes
7. Pureer na 10 minuten de soep grof. Voeg vervolgens de rode linzen, zwarte bonen, maïs en tomaten toe en laat dit nog circa 20 – 30 minuten sudderen. Roer regelmatig door

Verwarm de oven voor op 180 graden
8. Snijd de tortilla wraps in 8 punten en leg deze op een bakplaat. Besprenkel met wat paprikapoeder en limoensap
9. Bak de tortilla’s 10 minuten in de oven
10. Snijd de een handje koriander fijn en meng dit met de sojayoghurt en wat limoensap. Breng op smaak met peper en zout
11. Serveer de tortillasoep met de tortilla chips, de sojayoghurt, avocado, limoen en verse koriander

Tortillasoep met rode linzen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.