Diner

Griekse orzo

Griekse orzo

Ben je op zoek naar een lekker en makkelijk recept voor door de week? Dan is deze Griekse orzo perfect voor jou. Deze Griekse orzo is super snel en makkelijk te maken en wordt helemaal in één pan bereid. Dat scheelt je ook nog eens een heleboel afwas. Alles wat je hoeft te doen is de ingrediënten bij elkaar in een pan te doen, het even te laten koken en dan is je maaltijd klaar. In deze orzo zitten Griekse smaken verwerkt zoals de olijven, tomaten en feta. Een perfect gerecht voor de zomer dagen en om je alvast in de vakantie sfeer te laten komen. Daarnaast zit deze orzo vol met groenten, eiwitten en vezels. De perfecte combinatie voor een voedzame maaltijd. Ben je op zoek naar meer lekkere orzo recepten? Probeer dan ook zeker eens deze tomaat harissa orzo of deze lente orzo.

Let’s make some orzo!

Ingrediënten
voor 2 – 3 personen
– 150 gram orzo
– 1 klein blikje kikkererwten (200 gram)
– 250 gram cherry tomaatjes
– 1 rode paprika
– 2 handjes spinazie
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 50 gram kalamata olijven
– 250 ml water
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– sap van 1/2 citroen
– 75 gram feta
– verse dille
pijnboompitten

Bereiding
1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes, halveer de olijven en snijd de knoflook fijn
2. Verhit een pan op het vuur met wat olie en fruit hierin de ui
3. Voeg vervolgens de paprika toe en bak dit even mee. Doe daarna ook de cherry tomaatjes en knoflook erbij
4. Doe de tomatenpuree en gerookt paprikapoeder erbij en bak ook dit nog even mee voordat je de tomatenblokjes, orzo en het water toevoegt. Laat het geheel zachtjes koken totdat de orzo gaar is (circa 10 minuten)
5. Voeg vervolgens de kikkererwten, olijven en het citroensap toe en roer de spinazie erdoorheen zodat deze slinkt. Breng op smaak met peper en zout
6. Serveer de orzo met de feta, dille en pijnboompitten

Griekse orzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.