Lunch

Pittige pompoensoep

Spicy pompoensoep

Niets zo lekker als een warme kop soep op een koude, regenachtige dag. Hoewel ik soep vrijwel altijd kan eten, vind ik het toch wel het lekkerste in de koude wintermaanden. Mij kun je overigens niet blij maken met een smaakloze, waterige soep. Soep hoort volgens mij lekker dik en romig te zijn, vol met smaak. Een van mijn favorieten is pompoensoep, waar ik tijdens het seizoen vaak genoeg van geniet. Deze pittige pompoensoep heeft lekker wat pit door de rode peper, is vol met smaak door de curry kruiden en lekker romig door de pompoen en kokosmelk. Terwijl pompoen van zichzelf al vrij romig is, geeft de kokosmelk net wat extra’s. Nog een voordeel, je kunt hem hiermee zo pittig of mild maken zoals jij hem zelf lekker vind. Geen straf om zo je groenten binnen te krijgen toch?

Let’s make some soup!

Ingrediënten
voor circa 4 porties
– 1 Hokkaido pompoen
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 1 liter boullion
– 2 el curry madras kruiden
– scheutje kokosmelk
pompoenpitten, verse koriander, volkoren pitabrood

Bereiding
1. Was de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in stukjes. Je hoeft de schil er niet af te halen, deze kun je gewoon meekoken en eten
2. Snipper de ui, pers de knoflook uit en snijd de rode peper fijn
3. Verhit een soeppan op het vuur en voeg wat olijfolie toe. Fruit de ui, knoflook en rode peper aan
4. Voeg de curry madras kruiden toe en bak dit circa 1 minuut mee
5. Voeg daarna de pompoen toe, roer dit goed door en laat ook dit even mee bakken voordat je de bouillon toevoegt
6. Laat de soep circa 25 minuten zachtjes koken
7. Pureer de soep en voeg een scheutje kokosmelk toe om hem romig te maken. Voeg naar smaak meer of minder toe, afhankelijk van hoe pittig je de soep wilt hebben
8. Breng op smaak met peper en zout en serveer de soep met pompoenpitten, verse koriander en volkoren pitabroodjes

Spicy pompoensoep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.