Ontbijt

Vegan pannenkoeken met gebakken appel

Vegan appel pannenkoeken

Gebakken appel met kaneel. Een combinatie die we allemaal wel kennen en het altijd goed doet. Ik kan er in ieder geval geen genoeg van krijgen in de herfstmaanden. Deze vegan pannenkoeken met gebakken appel zijn dan ook een perfect ontbijt voor in de herfst. Pannenkoeken zijn sowieso een goed idee voor in het weekend, maar deze met gebakken appel maakt het helemaal af wanneer je op een koude, regenachtige zondag wakker wordt. Zie je het al voor je? Ik zet alvast een kop koffie klaar.

Let’s make some pancakes!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram havermeel
– 200 ml plantaardige melk
– 1 el lijnzaad + 2 el water
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl vanille extract
– 1 snuf kaneel
– 1 appel
– handje rozijnen
– 1 el maple syrup
Toppings: sojakwark, pecannoten

Bereiding
1. Meng in een klein schaaltje de eetlepel lijnzaad met 2 eetlepel water. Zet dit even apart terwijl je de rest voorbereid
3. In een kom, meng de havermeel met het bakpoeder en kaneel
4. Voeg hier de plantaardige melk, lijnzaad en vanille extract aan toe. Meng tot een glad beslag. Is je beslag te droog? Voeg dan nog wat extra melk toe
5. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in stukjes
6. Verhit een pan op het vuur met wat olie of boter. Doe het beslag in de pan en bak de pannenkoeken goudbruin. Wanneer er belletjes ontstaan in de pannenkoeken kun je ze omdraaien en nog even aan de andere kant gaar bakken
7. In een andere pan, bak de stukjes appel tot ze zacht zijn. Voeg op het laatste de rozijnen toe en een eetlepel maple syrup. Verwarm dit nog circa 1 minuut mee
6. Serveer de pannenkoeken met de gebakken appel, sojakwark en pecannoten

Vegan appel pannenkoeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.