Ontbijt

Baked French toast

Baked French toast

Een lekker ontbijtje zonder al te veel moeite? Deze baked French toast is daar ideaal voor. Wentelteefjes zijn vaak een werkje om te maken en je moet er steeds bij blijven om ze niet aan te laten branden. Met deze baked French toast is dat niet het geval. Je doet alle ingrediënten samen in een ovenschaal, zet hem in de oven en klaar is je French toast. Wat wil je nog meer? Een heerlijk verwen ontbijtje waar je niet eens zoveel moeite voor hoeft te doen. Dit ontbijtje is perfect voor de feestdagen. Een heerlijk ontbijt die je lekker kunt delen met elkaar en waar je ook niet teveel moeite voor hoeft te doen. Deze versie is gemaakt met blauwe bessen en citroen om hem lekker fris te maken. Een heerlijke combinatie van smaken. Wil je wel graag zelf je wentelteefjes bakken? Probeer dan eens deze banaan wentelteefjes met perzik of deze choco cherry wentelteefjes.

Let’s make some baked French toast!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 3 sneetjes brood
– ½ banaan
– 100 ml plantaardige melk
– 1 el lijnzaad + 2 el water
– 1 el maple syrup
– 1 tl vanille extract
– ½ tl maizena
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– sap van ½ citroen + rasp
– snuf zout
– blauwe bessen
– 50 gram plantaardige yoghurt
– 1 el vegan roomkaas
– vanille flavdrops
– citroensap
banaan, blauwe bessen, pecannoten

Bereiding
1. Zet een schaaltje apart met het lijnzaad en het water terwijl je de rest klaarmaakt
2. Meng in een blender of gebruik een staafmixer om de volgende ingrediënten tot een glad geheel te mengen: de banaan, plantaardige melk, maple syrup, vanille extract, maizena, bakpoeder, kaneel, citroensap + rasp en een snuf zout
3. Snijd de sneetjes brood in stukken en verdeel over een ovenschaal
4. Meng vervolgens het lijnzaad door het gebelde mengsel tot een geheel
5. Giet dit over de ovenschaal met de stukjes brood. Dek af met wat aluminium folie en zet in de koelkast voor minimaal 30 minuten

Verwarm de oven voor op 190 graden
6. Verdeel een handje blauwe bessen over de ovenschaal heen en zet de schaal in de oven voor circa 30 minuten. Houdt het aluminium folie op de ovenschaal wanneer je hem erin zet. Haal deze er na 20 minuten af en laat de laatste 10 minuten zonder de folie bakken
7. Meng ondertussen de plantaardige melk met de roomkaas, citroensap en vanille flavdrops (geen flavdrops? Gebruik dan 1 tl maple syrup + 1 tl vanille extract)
8. Maak de French toast bake af met de roomkaas frosting, extra blauwe bessen, plakjes banaan en pecannoten. Verdeel eventueel nog wat poedersuiker eroverheen en/of serveer met maple syrup

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.