Lunch Snacks Spreads and Dips

Zongedroogde tomaten Muhammara

Zongedroogde tomaten muhammara

Weekend betekent borreltijd. Bij een borrel hoort natuurlijk ook een lekker hapje. Zelf ben ik dol op Muhammara, een heerlijke zoet-pittige spread met onder andere paprika, walnoten en granaatappelpitjes. Ik heb al een recept van de originele variant op mijn blog staan, deze vindt je hier. Echter vind ik dit zo lekker dat ik zin had om eens een andere variatie op dit recept te maken. Laat ik nu ook dol zijn op zongedroogde tomaten en ik dacht dat deze twee prima samen gingen. Dat was zeker een goed idee, want deze zongedroogde tomaten Muhammara vind ik stiekem nog lekkerder dan de originele versie (alhoewel die ook heel erg lekker blijft). Heerlijk dus voor bij de borrel met vers gemaakt naan brood, het recept daarvoor vindt je hier. Daarnaast is dit recept ook heerlijk als een voedzame spread voor op je brood.

Let’s make some Muhammara!

Ingrediënten
voor 1 portie
– 2 rode paprika’s
– 100 gram zongedroogde tomaten
– 50 gram walnoten
– 60 gram granaatappelpitjes
– 1 teentje knoflook
– sap van 1/2 limoen
– snuf komijn
– snuf chilivlokken
vers (naan)brood, peterselie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Was de paprika’s, leg ze op een bakplaat en pof ze in de oven voor circa 20 minuten
2. Rooster ondertussen de walnoten in een droge koekenpan op het vuur
3. Verwijder de zaadlijsten en het velletje van de paprika’s wanneer deze gepoft zijn en snijd in stukjes
4. Maak het teentje knoflook schoon
5. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix het geheel tot een gladde spread. Je kunt hier zelf kiezen hoe fijn je hem wilt malen. Houdt je van een wat grovere spread, meng het dan wat minder lang
6. Serveer de Muhammara in een schaaltje met wat extra granaatappelpitjes, stukjes walnoot en verse peterselie. Lekker met wat vers (naan)brood erbij, maar ook met wat toastjes of gewoon op een broodje

Zongedroogde tomaten muhammara

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.