Lunch

Caprese broodje

Caprese broodje

We kennen allemaal het caprese broodje wel, de heerlijke combinatie van pesto, mozzarella en tomaat. Er zijn ontzettend veel varianten te maken hierop en deze variant is echt geweldig. Dit caprese broodje wordt gemaakt met geroosterde tomaten wat het nog meer smaak geeft en geroosterde knoflook. Verder heeft het alles wat je van een caprese verwacht. Je kunt er voor kiezen om de pesto zelf te maken, daardoor wordt het broodje nog lekkerder, maar als je snel en makkelijk wilt doen dan kun je kiezen voor kant-en-klare pesto. Ook lekker en wel zo makkelijk. Ik hou ervan om zo een lekker broodje te maken in het weekend, dus deze is ook perfect daarvoor. Ben je op zoek naar meer lekkere broodjes? Probeer dan ook zeker eens deze zongedroogde tomaat kikkererwten salade of deze pesto kikkererwt salade.

Let’s make some sandwiches!

Ingrediënten
voor 2 broodjes
– 2 (volkoren) broodjes
– 2 flinke el pesto
– 200 gram cherry tomaatjes
– 1 bol mozzarella
– 2 handjes rucola
– 2 teentjes knoflook
balsamico glaze, basilicum

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Doe de cherry tomaatjes in een ovenschaal samen met de teentjes knoflook en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Zet in de oven voor circa 15 minuten
2. Snijd de broodjes doormidden en besmeer de ene kant met de pesto en verdeel over de andere helft het teentje geroosterde knoflook. Verdeel de mozzarella over de kant met pesto en leg het broodje voor circa 5 minuten in de oven
3. Verdeel vervolgens de geroosterde tomaatjes, basilicum, rucola en balsamico glaze erover en klaar is je broodje

Caprese broodje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.