Diner Lunch

Mexicaanse bowl

Mexicaanse bowl

Ik ben dol op bowls met van alles en nog wat én de Mexicaanse keuken.. Deze Mexicaanse bowl is een combinatie van deze twee en is geweldig lekker. De bowl zit vol met allerlei ingrediënten en is op smaak gebracht met kruiden. Het lijkt misschien even wat veel, maar geloof me dat het echt niet moeilijk is om te maken en dat het echt een aanrader is om te doen. Zeker in de zomer vind ik zulke bowls fantastisch. Vaak ontstaan deze bij mij uit verschillende dingen die ik nog in mijn koelkast heb liggen, maar voor deze Mexicaanse bowl maak ik graag een uitzondering. Het fijne aan deze recepten zijn ook dat je hem net zo aan kunt passen zoals jij hem lekker vind. Lust je geen koriander of heb je toevallig nog peterselie liggen? Dan kun je dit ook prima gebruiken. Heb je toevallig nog wat anders in je koelkast liggen of hou je ergens niet van, geen probleem. Je kunt toevoegen en weglaten wat je zelf wilt. De makkelijke dressing in deze bowl is in ieder geval een aanrader en maakt hem helemaal af. Ben je op zoek naar meer lekkere bowl inspiratie? Probeer dan ook zeker eens deze BBQ tofu bowl of deze falafel bowl.

Let’s make some bowls!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 75 gram ongekookte zilvervliesrijst
– 1 grote zoete aardappel
– 1 blik zwarte bonen (400 gram)
– 1 klein blikje maïs (150 gram)
– 1 rode punt paprika
– 250 gram cherry tomaatjes
– 1/2 rode ui
– 1 avocado
– handje verse koriander
– 2 handjes sla
– 1 tl + 1/2 tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl + 1/2 tl komijn
– 1 tl + 2x 1/2 tl knoflookpoeder
– sap van 1 limoen
– 4 el hummus
– 1 tl sriracha
limoen, koriander, sesamzaad

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd de zoete aardappel in blokjes of plakjes en meng met de 1/2 tl gerookt paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder, peper en zout. Verdeel een scheutje olijfolie eroverheen en verdeel over een bakplaat. Zet in de oven voor circa 30 minuten en meng halverwege een keer door
2. Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking. Spoel de zwarte bonen af en laat uitlekken
3. Snijd de punt paprika in reepjes, de avocado in plakjes, de cherry tomaten in vieren, de rode ui en koriander fijn
4. Meng de cherry tomaten met de rode ui, koriander, sap van 1/2 limoen, peper en zout om er een salsa van te maken
5. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie en voeg hier de zwarte bonen aan toe en bak dit kort. Voeg vervolgens de 1 tl gerookt paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder, peper en zout toe gevolgd door 100 ml water. Laat dit zachtjes koken
6. Meng voor de dressing de hummus met de sriracha, 1/2 tl knoflookpoeder, sap van 1/2 limoen en wat water om te verdunnen
7. Verdeel over 2 kommen een handje sla, de rijst, zwarte bonen, punt paprika, mais, tomaten salsa, zoete aardappel en avocado. Maak af met de hummus dressing, wat extra sriracha, limoen, koriander en sesamzaad

Mexicaanse bowl
Mexicaanse bowl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.