Lunch Spreads and Dips

Italiaanse linzenspread met zongedroogde tomaat en basilicum

Italiaanse linzendip

Een lekkere spread kan niet ontbreken bij een borrel. Ik vind het heerlijk om te borrelen met een glas wijn en toastjes of stokbrood met verschillende spreads en dips. Vaak staan er dezelfde spreads op tafel, zoals een hummus, tapenade of salade. Deze Italiaanse linzenspread met zongedroogde tomaat en basilicum is weer eens wat anders dan de standaard hummus. Hij is gemaakt op basis van linzen, wat het meteen een voedzame spread maakt. Door de zongedroogde tomaten en basilicum krijgt het een lekkere Italiaanse twist. Deze spread wil je de volgende keer op tafel zetten bij je borrel. Het is ook een heerlijke spread om op je boterham te smeren of een sandwich mee te maken.

Let’s make some spreads!

Ingrediënten
voor 1 portie
– 1 klein blikje linzen (160 gram)
– 100 gram zongedroogde tomaten
– 1 teentje knoflook
– 1 el citroensap
– handje verse basilicum

Bereiding
1. Spoel de linzen af en laat uitlekken
2. Pers het teentje knoflook
3. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en voeg naar smaak peper en zout toe
4. Blend dit tot een spread. Hij mag nog wat grof zijn, als je houdt van een fijnere spread dan kun je hem wat langer laten blenden
Serveer met toastjes

Italiaanse linzendip

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.