Diner Lunch

Pesto buddha bowl

Pesto buddha bowl

Deze pesto buddha bowl is een nieuwe favoriet van mij. Sowieso ben ik dol op bowls, aangezien je ze zo kunt maken als je zelf wilt en er lekker mee kunt variëren. Ook ideaal om restjes mee op te maken. Deze bowl bestaat uit lekker veel groenten die in de oven geroosterd worden. Dit geeft de groenten een heerlijke smaak en je hoeft er zelf niet eens zoveel werk voor te doen. Je doet alles in de oven en de rest doe je gewoon samen in een bowl. De combinatie van de groenten met de pesto en de balsamico dressing vind ik zelf echt onwijs lekker. Een perfecte bowl dus om te maken als lunch wanneer je wat meer tijd hebt, maar ook als makkelijke avondmaaltijd. Hoe dan ook is deze pesto buddha bowl een super lekkere, makkelijke en voedzame bowl. Ben je op zoek naar meer lekkere bowls? Probeer dan ook zeker eens deze falafel bowl of deze pittige Mexicaanse bowl.

Let’s make some pesto buddha bowls!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 75 gram quinoa (ongekookt)
– 1 zoete aardappel
– 2 paprika’s
– 1/2 courgette
– 1 rode ui
– 1 klein blikje kikkererwten
– 1 avocado
– 2 handjes veldsla
– 50 gram cherrytomaatjes
– 2 el groene pesto
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 tl paprikapoeder
– balsamicodressing
verse basilicum, pijnboompitten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
2. Snijd de zoete aardappel in blokjes, de paprika’s in reepjes, de courgette in plakjes en de rode ui in kwarten. Verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat en voeg ook de kikkererwten hieraan toe. Bestrooi met het knoflookpoeder, paprikapoeder, peper, zout en een scheutje olijfolie. Meng door elkaar en zet voor circa 30 minuten in de oven. Roer het halverwege een keer door
3. Kook de quinoa zoals op de verpakking staat beschreven
4. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de avocado in plakjes
5. Verdeel over 2 bowls een handje veldsla, de quinoa, de geroosterde groenten en kikkererwten, de cherrytomaatjes en avocado. Maak de bowl af met de pesto, balsamicodressing, verse basilicum en pijnboompitten

* Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de producten van KoRo. Met mijn code ‘HILDE’ krijg je 5% korting op je bestelling!

Pesto buddha bowl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.