Toen ik deze mocha smoothiebowl gemaakt had wist ik meteen dat ik met deze smaken combinatie nog meer moest gaan doen. Thuis had ik nog wat bruine bananen liggen en daarmee was dit mocha bananenbrood snel ontstaan. De combinatie van de chocolade en de koffie in dit bananenbrood is echt onwijs lekker. Een subtiele smaak, maar dat maakt hem juist heel goed. Zeker met de stukjes pecannoten en chocolade chips erin is dit een super lekker tussendoortje. Ideaal om van het weekend te bakken nu het weer een stuk minder goed is. Een extra voordeel is dat je meteen de rest van de week iets lekkers hebt voor tussendoor. Geen fan van koffie, maar wel op zoek naar een lekker bananenbrood recept? Probeer dan zeker eens dit chai bananenbrood of deze chocolate chip bananenbrood.
Let’s make some bananabread!
Ingrediënten
voor 1 bananenbrood
– 200 gram havermeel
– 45 gram amandelmeel
– 3 rijpe bananen
– 80 gram dadels
– 80 gram 0% appelmoes
– 50 ml plantaardige melk
– 1 el appel cider azijn
– 2 espresso’s
– 1 el cacaopoeder
– 1 tl vanille extract
– 2 tl bakpoeder
– 1/2 tl bak soda
– snuf kaneel
– snuf zout
– 50 gram pecannoten (in stukjes) + 50 gram pure chocolade chips
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Meng in een kom het havermeel met het amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder, baksoda, kaneel en een snuf zout
2. Doe de plantaardige melk in een bakje en voeg hier de appel cider azijn aan toe. Zet dit even opzij. Zet ondertussen ook de espresso’s
3. In een blender, doe de bananen, dadels, appelmoes en vanille extract. Meng dit tot een glad mengsel
4. Voeg nu het vloeibare bananenmengsel, de plantaardige melk en espresso’s toe aan de droge ingrediënten. Meng dit tot een samenhangend beslag
5. Roer tenslotte de stukjes pecannoten en chocolade chips door het beslag heen
6. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Maak de bovenkant eventueel af met wat extra stukjes pecannoten en chocolade chips
7. Zet in de oven voor circa 50 minuten en laat daarna afkoelen