Snacks

Mediterrane nacho’s

Mediterrane nacho's

Deze mediterrane nacho’s zijn de perfecte borrelhap voor het weekend. Ben je een keer op zoek naar wat anders voor bij de borrel en hou je van nacho’s? Dan is dit recept echt wat voor jou! Het is super makkelijk te maken en ook nog eens super lekker. De nacho’s zijn gemaakt van pitabroodjes en de toppings geven het een geweldig lekker mediterrane vibe. Weer eens wat anders dan je standaard nacho’s! Deze mediterrane nacho’s zijn getopt met onder andere de muhammara en hoemoes van Maza. Twee dips die super goed bij elkaar passen en deze nacho’s helemaal afmaken. Serveer deze nacho’s bij je volgende borrel of je kunt deze stiekem ook prima als lunch eten. Een net wat feestelijkere lunch dan je misschien gewend bent. Het leuke aan dit recept is dat het eigenlijk nog eens super gezond en voedzaam is ook. Zeker een must om te maken dus! Op zoek naar meer lekkere borrel recepten met hoemoes? Probeer dan ook zeker eens deze Ras el hanoet loaded hoemoes of deze tofu nuggets.

Ingrediënten
v
oor 1 portie
– 2 (volkoren) pita broodjes
– 1/3e komkommer
– 1 punt paprika 
– handje cherry tomaatjes
– handje zwarte olijven in ringen
– 1 el zongedroogde tomaat
– 40 gram feta
– 2 el Maza muhammara
– 2 el Maza hoemoes naturel
sesamzaad, rode ui, koriander

Bereidimg
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Leg de punt paprika op een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze in de oven voor 20 minuten
2. Snijd de pitabroodjes in punten
3. Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden en verdeel de pita puntjes over een bakplaat. Zet in de oven voor circa 12 minuten
4. Snijd de komkommer in blokjes, de cherry tomaatjes in vieren en de zongedroogde tomaat in reepjes
5. Verwijder het velletje en de zaadlijsten van de geroosterde paprika en snijd deze in reepjes
6. Gebruik een schaal om de nacho’s op te maken: verdeel hierover de pita puntjes, de komkommer blokjes, cherry tomaatjes, zongedroogde tomaat, paprika reepjes en olijven ringen. Maak af met de muhammara en hoemoes. Verkruimel de feta eroverheen en garneer met wat rode ui, sesamzaad en koriander

* Dit recept is gemaakt in samenwerking met Maza

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.