Diner

Dahl met geroosterde bloemkool

Dahl met geroosterde bloemkool

Curry’s zijn een van mijn favoriete maaltijden. Het is een heerlijke manier om lekker veel groenten te verwerken. Daarnaast zijn ze heerlijk verwarmend en geven ze me echt een comfort gevoel. Curry’s zijn er in onwijs veel verschillende soorten en je kunt er eigenlijk alles in doen wat je maar lekker vindt. Een Indiase Dahl vind ik een van de lekkerste curry’s en deze Dahl met geroosterde bloemkool is er daar een van. De geroosterde bloemkool zorgt voor wat extra groenten en een extra bite. Ik vind de combinatie hiervan echt heerlijk, zeker geserveerd met een lekker stuk zelfgemaakte naanbrood. Maar ook met wat rijst is dit een heerlijke, vullende en voedzame maaltijd. Dit zijn van die gerechten die er vaak heel moeilijk uit zien om zelf te maken, maar geloof me, dit recept is echt heel makkelijk. Je hebt alleen even geduld nodig, maar het is het wachten waard. Wil je ook zelf naanbrood maken? Bekijk dan mijn recept voor dit volkoren naanbrood.

Let’s make some Dahl!

Ingrediënten
voor 4 personen
– 200 gram rode linzen
– 1 kleine bloemkool
– 2 handjes spinazie
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 1 stukje gember (circa 1 cm)
– 1 rode peper
– 1 el garam masala
– 1 el kerriepoeder
– 1 tl gemalen komijn
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
– 500 ml groentebouillon
– 200 ml kokosmelk
naanbrood, limoen, koriander, sesamzaad

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes. Meng de bloemkool met het paprikapoeder, een scheutje olijfolie, peper en zout. Verspreid de bloemkool over een bakplaat en zet in de oven voor circa 25 minuten. Draai halverwege een keer om
2. Snipper de ui, snijd de knoflook, peper en gember fijn. Spoel de rode linzen af en laat uitlekken
3. Verhit een pan op het vuur met wat olie en fruit hierin de ui, knoflook, peper en gember aan
4. Voeg vervolgens de garam masala, kerrie en komijn toe en bak dit op laag vuur even mee. Doe de tomatenpuree erbij en bak dit ook nog circa 2 minuten mee
5. Voeg de bouillon, kokosmelk en rode linzen toe en laat dit circa 25 minuten op laag vuur zachtjes garen totdat de Dahl is ingedikt
6. Voeg op het einde de handjes spinazie toe en roer dit door de Dahl zodat de spinazie slinkt
7. Serveer de Dahl met de geroosterde bloemkool, naanbrood, limoen, koriander en sesamzaad

Dahl met geroosterde bloemkool

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.