Diner

Linzen Shepherd’s pie

Linzen Shepherd's pie

Deze linzen Shepherd’s pie is een echt heerlijk winters gerecht. In de koude maanden staan er hier geregeld lekkere ovenschotels op tafel. Lekker verwarmend en het geeft mij ook altijd een comfort gevoel. Deze linzen Shepherd’s pie is mijn plantaardige variant op de klassieke Shepherd’s pie. Normaal gesproken wordt deze gevuld met gehakt, maar deze variant is gemaakt op basis van gedroogde groene linzen. De linzen worden bereid in een lekkere smaakvolle vulling en de pie wordt afgemaakt met een dikke laag smeuïge aardappelpuree. Daarna zet je hem even in de oven zodat de bovenkant lekker knapperig wordt. Het ideale aan dit recept is dat je hem prima voor kunt bereiden, in de koelkast kan bewaren en hem daarna alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Perfect als je een dag hebt waarop je minder tijd hebt. Op zoek naar meer winterse comfort gerechten? Probeer dan ook zeker eens deze linzen stoof met paddenstoelen of deze truffel paddenstoelen pasta.

Let’s make some Shepherd’s pie!

Ingrediënten
voor 4 personen
– 200 gram gedroogde groene linzen
– 250 gram kastanje champignons
– 1 grote winterpeen
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
– 200 gram tomatenblokjes
– 2 el tahin
– 1 el sojasaus
– 600 ml groentebouillon
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl gedroogde rozemarijn
– een paar takjes verse tijm
– 2 laurierblaadjes
– 800 gram kruimige aardappelen
– 2 el boter
– 60 ml ongezoete plantaardige melk

Bereiding
Begin met het maken van de vulling
1. Snijd de kastanjechampignons in stukjes en de winterpeen in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
2. Spoel de linzen af en laat uitlekken
3. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie of boter. Fruit hierin de ui en de winterpeen aan en bak dit goudbruin
4. Voeg vervolgens de kastanjechampignons toe en bak dit ook nog een paar minuten mee
5. Doe de tomatenpuree in de pan, samen met de sojasaus, paprikapoeder, rozemarijn en tijm. Bak dit kort mee voordat je de tomatenblokjes, groentebouillon, laurierblaadjes en linzen toevoegt. Laat het geheel circa 30 minuten zachtjes garen. Roer regelmatig door

Maak ondertussen de aardappelpuree en verwarm de oven voor op 200 graden
6. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar
7. Giet de aardappelen af, voeg de boter, plantaardige melk en een snuf zout toe en gebruik een pureestamper om de aardappelen tot een puree te maken

8. Verwijder de takjes tijm en laurierblaadjes uit de pan met vulling en roer hier de tahin doorheen. Breng het geheel op smaak met peper en zout
9. Verdeel de vulling over de bodem van een ovenschaal en verdeel daarna de aardappelpuree eroverheen. Gebruik een vork om een patroon op de bovenkant te maken. Zet in de oven voor circa 25 minuten

Linzen Shepherd's pie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.