Snacks Sweets

Pompoen brownies

Pompoen brownies

Deze pompoen brownies zijn een fantastisch lekker tussendoortje. Gemaakt met pompoen in de brownie zelf én met een heerlijke roomkaas-pompoen swirl. Daarnaast is de brownie ook lekker op smaak gebracht met pompoen kruiden. Zo krijgt deze brownie een heerlijke herfstachtige smaak, en dat in combinatie met de lekkere chocolade smaak. Een perfect recept om te maken nu de pompoenen nog volop in het seizoen zijn. Eigenlijk hoef ik niet zo heel veel over dit recept te zeggen, behalve dat hij fantastisch lekker is en ook nog eens makkelijk te maken is. Brownies + pompoen cheesecake swirl is alles wat je hoeft te weten toch? Mocht je nou niet zo een fan zijn van pompoen, heb ik gelukkig nog andere heerlijke brownie recepten voor je. Namelijk deze protein brownies of deze zoete aardappel brownies. Beide ook onwijs lekker.

Let’s make some brownies!

Ingrediënten
voor ca. 12 stuks
– 100 gram havermeel
– 50 gram amandelmeel
– 100 gram pompoen(puree)
– 2 bananen
– 80 gram dadels
– 80 ml plantaardige melk
– 40 gram cacao poeder
– 30 gram amandelpasta
– 40 gram pure chocolade druppels
– 2 el maple syrup
– 1 el lijnzaad + 1 el water
– 1 el appel cider azijn
– 1 tl vanille extract
– 1 tl bakpoeder
– snuf kaneel + pompoenkruiden
– snuf zout

voor de pompoen swirl
– 100 gram pompoenpuree
– 2 el vegan roomkaas
– 1 el maple syrup
– 1 tl vanille extract
– snuf pompoenkruiden

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Doe de lijnzaad in een schaaltje samen met het water en zet dit even apart
2. Meng in een grote kom het havermeel met het amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder, kaneel, pompoenkruiden en een snuf zout
3. Doe in een blender de rijpe bananen, pompoenpuree, dadels, plantaardige melk, appel cider azijn, maple syrup, amandelpasta en vanille extract. Meng dit tot een glad geheel
4. Voeg het mengsel uit de blender toe aan de kom en meng het tot een beslag
5. Roer vervolgens de pure chocolade druppels door het beslag heen
6. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hier het brownie mengsel in
7. Meng in een apart schaaltje de pompoenpuree, roomkaas, maple syrup, vanille extract en pompoenkruiden door elkaar
8. Verdeel de pompoen swirl over de brownie heen en ga er met een saté prikker doorheen om een wwirl patroon te krijgen. Zet voor circa 45 minuten in de oven
9. Laat de brownie iets afkoelen voordat je hem aansnijdt

Pompoen brownies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.