Snacks Spreads and Dips

Pesto loaded hummus

Pesto loaded hummus

Als je nog op zoek bent naar een lekker zomerse dip voor het weekend dan moet je deze pesto loaded hummus zeker eens proberen. Een heerlijke dip van een laag romige hummus, zelfgemaakte pesto en geroosterde tomaatjes. Vol met smaak en nog eens makkelijk te maken ook. Ziet er meteen heel feestelijk uit terwijl je er eigenlijk niet zoveel werk en moeite voor hoeft te doen, dat is wat mij betreft de ideale borrelhap. De combinatie van pesto, hummus en tomaatjes maakt dit echt een zomerse dip. Deze pesto loaded hummus is perfect om te serveren bij een borrel, maar ook ideaal als een ‘snack’ diner of lunch. Zelf vind ik dit het lekkerste met wat pitabrood, maar je kunt hier prima brood of toastjes gebruiken die jij zelf lekker vind. Als jij dit weekend lekker gaat borrelen kan ik je deze zeker aanraden! Op zoek naar meer lekkere dips? Probeer dan ook zeker eens deze Ras el Hanout loaded hoemoes of deze baba ganoush.

Let’s make some loaded hummus!

Ingrediënten
voor 1 portie
– 200 gram hummus (gekocht of zelfgemaakt)
– 2 flinke handen verse basilicum
– 1 teentje knoflook
– 1 el pijnboompitten
– 1 el Parmezaanse kaas
– sap van 1/2 citroen
– 1 el olijfolie
– 200 gram cherrytomaatjes
pitabrood, extra pijnboompitten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Verdeel de tomaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel een scheutje olijfolie over de tomaatjes heen. Zet in de oven voor circa 15 minuten
2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan
3. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine: de basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, citroensap, olijfolie, peper en zout. Blend dit tot een glad geheel
4. Verdeel de hummus over een schaal, gevolgd door de pesto en de geroosterde tomaatjes. Maak af met wat extra pijnboompitten en serveer met pitabrood om in te dippen

Pesto loaded hummus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *