Lunch Snacks Spreads and Dips

Pittige harissa hummus

Pittige harissa hummus

Deze pittige harissa hummus is een heerlijk pittige variant op de hummus. Sowieso ben ik dol op pittig eten en op hummus, dus deze combinatie is wat mij betreft een winner. In deze hummus heb ik ook geroosterde paprika gebruikt, wat ik een hele fijne manier vind om de hummus lekker romig en smeuïg te krijgen, zonder olie toe te voegen. Daarnaast geeft de geroosterde paprika ook een lekkere smaak aan de hummus. Ik vind het lekker om hummus gewoon met wat pita brood te eten, maar je kunt het natuurlijk gebruiken zoals jij lekker vind. Bijvoorbeeld op een wrap, gewoon op een boterham of bij de borrel met wat toastjes. Wat ook heel erg lekker is, is om wat rauwkost te dippen in de hummus. Denk bijvoorbeeld aan stukjes komkommer, paprika, worteltjes of cherrytomaten. Een heerlijke snack dus.

Let’s make some hummus!

Ingrediënten
voor 1 portie
– 1 blik kikkererwten (400 gram)
– 1 rode paprika
– 4 teentjes knoflook
– sap van 1/2 citroen
– 2 el tahin
– 2 el harissa
– 1 tl komijn
harissa, sesamzaad, volkoren pita brood

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Doe de paprika en de knoflookteentjes zonder ze schoon te maken in de oven voor circa 20 minuten
2. Spoel de kikkererwten af, laat uitlekken en verwijder vervolgens de velletjes van de kikkererwten
3. Wanneer de paprika en knoflookteentjes klaar zijn, verwijder dan het velletje van de knoflook
4. Maak vervolgens ook de paprika schoon door de zaadlijsten en het velletje te verwijderen
5. Doe alle ingrediënten voor de hummus in een keukenmachine en meng dit tot een smeuïge hummus
6. Serveer de hummus met wat extra harissa, sesamzaad en volkoren pita brood

Pittige harissa hummus

2 Reacties

  1. […] het kleurtje zou je het al doen toch?! Op zoek naar meer hummus recepten? Probeer dan ook eens deze pittige harissa hummus of deze gegrilde paprika hummus met zongedroogde […]

  2. […] Wist je dat het super makkelijk is om zelf je hummus te maken? Je hebt hiervoor maar 6 ingrediënten nodig en het is ook nog eens veel lekkerder dan uit de supermarkt. De twee tips die ik voor je heb om je hummus écht super romig te maken is 1) kook je kikkererwten vooraf met wat baksoda, hierdoor wordt het velletje wat afgebroken en worden de kikkererwten veel zachter wat het super romig maakt en 2) voeg een paar ijsklontjes toe bij het blenden, ook dit zorgt ervoor dat hij super romig wordt. Verder heeft je hummus niet veel nodig, behalve wat romige tahin, citroen, knoflook, komijn en natuurlijk zout. Zelf vind ik het lekker om in deze hummus geroosterde knoflook te gebruiken. Dit maak je door heel simpel de knoflook met wat olie te roosteren in de oven totdat deze zacht is. Hierdoor is de smaak van de knoflook wat minder sterk en overheersend. Mocht je de ovspreen niet willen gebruiken kun je er ook gewoon voor kiezen om 1 teentje knoflook zo te gebruiken. Hoe dan ook is dit de perfecte dip, spread of toevoeging aan je maaltijd. Ben je op zoek naar meer lekkere hummus recepten? Probeer dan ook zeker eens deze rode bieten hummus of deze pittige harissa hummus. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.