Lunch Snacks Spreads and Dips

Pittige harissa hummus

Pittige harissa hummus

Deze pittige harissa hummus is een heerlijk pittige variant op de hummus. Sowieso ben ik dol op pittig eten en op hummus, dus deze combinatie is wat mij betreft een winner. In deze hummus heb ik ook geroosterde paprika gebruikt, wat ik een hele fijne manier vind om de hummus lekker romig en smeuïg te krijgen, zonder olie toe te voegen. Daarnaast geeft de geroosterde paprika ook een lekkere smaak aan de hummus. Ik vind het lekker om hummus gewoon met wat pita brood te eten, maar je kunt het natuurlijk gebruiken zoals jij lekker vind. Bijvoorbeeld op een wrap, gewoon op een boterham of bij de borrel met wat toastjes. Wat ook heel erg lekker is, is om wat rauwkost te dippen in de hummus. Denk bijvoorbeeld aan stukjes komkommer, paprika, worteltjes of cherrytomaten. Een heerlijke snack dus.

Let’s make some hummus!

Ingrediënten
voor 1 portie
– 1 blik kikkererwten (400 gram)
– 1 rode paprika
– 4 teentjes knoflook
– sap van 1/2 citroen
– 2 el tahin
– 2 el harissa
– 1 tl komijn
harissa, sesamzaad, volkoren pita brood

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Doe de paprika en de knoflookteentjes zonder ze schoon te maken in de oven voor circa 20 minuten
2. Spoel de kikkererwten af, laat uitlekken en verwijder vervolgens de velletjes van de kikkererwten
3. Wanneer de paprika en knoflookteentjes klaar zijn, verwijder dan het velletje van de knoflook
4. Maak vervolgens ook de paprika schoon door de zaadlijsten en het velletje te verwijderen
5. Doe alle ingrediënten voor de hummus in een keukenmachine en meng dit tot een smeuïge hummus
6. Serveer de hummus met wat extra harissa, sesamzaad en volkoren pita brood

Pittige harissa hummus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *