Ontbijt

Tiramisu chia mousse

Tiramisu chia mousse

Dessert als ontbijt? Dat kan zeker met deze tiramisu chia mousse. Dit recept is zo ontzettend makkelijk en ook super lekker. Zelf vind ik het ideaal om mijn ontbijt de avond van tevoren vast klaar te maken, zo hoef je in de ochtend maar weinig meer te doen en heb je toch een voedzaam ontbijt op tafel staan. Deze tiramisu chia mousse heeft alles van een heerlijke mousse, de smaak van tiramisu en is ook nog eens een super voedzaam ontbijt. Zelf maak ik graag overnight oats maar ik vind chia pudding altijd een fijne afwisseling daarop. Al ben ik niet zo een fan van de structuur ervan. De perfecte oplossing daarvoor is om de chiapudding in een blender te doen, waardoor je een heerlijke mousse achtige structuur krijgt. En ik bedoel, wie wil er nou niet ontbijten met een mousse? Zeker als het deze mousse is met een heerlijke tiramisu smaak. Daar kom ik zeker mijn bed wel voor uit op een vroege ochtend. Op zoek naar meer lekkere chia recepten? Probeer dan ook zeker eens deze chocolade chia mousse of deze peer chiapudding.

Let’s make some chia mousse!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 50 gram chiazaad
– 1 el cacao
– 2 dadels
– 250 ml plantaardige melk
– 1 espresso
– 1 tl amandel extract
– 1 tl maple syrup
– snuf kaneel + snuf zout
– 100 gram plantaardige yoghurt/kwark
frambozen, amandelschaafsel, cacao

Bereiding
Maak de chia mousse bij voorkeur de dag van tevoren
1. Doe alle ingrediënten voor de mousse in een blender: het chiazaad, cacao, dadels, melk, espresso, amandel extract, maple syrup, kaneel en een snuf zout. Blend dit tot een glad geheel
2. Verdeel de mousse over 2 glaasjes en zet in de koelkast voor een nachtje
3. Maak in de ochtend af met wat plantaardige yoghurt of kwark, cacao poeder, amandelschaafsel en frambozen

Tiramisu chia mousse

1 Reactie

  1. […] van de chiapudding de structuur veel beter wordt en daardoor ook veel lekkerder zoals in deze tiramisu chia mousse of deze chocolade chia mousse. Chiapudding vind ik wel een heel fijn ontbijt. Ik merk namelijk dat […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.