Diner

Pastinaak truffel risotto

Pastinaak truffel risotto

Dinsdag is het Valentijnsdag en daarvoor heb ik het perfecte date night recept. Dit gerecht is zo lekker, heeft wel wat meer tijd nodig maar dat mag ook wel op een date night. Deze pastinaak truffel risotto is zo ontzettend lekker en bevat stiekem ook best nog veel groenten. Een heerlijk romige risotto met pastinaak, gebakken oesterzwammen en champignons, tijm en truffel. Zo een lekkere combinatie van smaken in een romige risotto. Perfect om te maken voor jezelf of samen met iemand die je wilt verwennen. Deze pastinaak truffel risotto is niet alleen lekker op Valentijnsdag, maar ook op elke andere dag wanneer jij net wat extra wilt besteden aan het koken of echt eens uit wil pakken. Op zoek naar meer lekkere risotto recepten? Probeer dan ook zeker eens deze pompoen risotto of deze tomaat paprika risotto

Let’s make some risotto!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 400 gram pastinaak
– 150 gram risotto rijst
– 800 ml bouillon
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 150 gram oesterzwammen
– 250 gram kastanjechampignons
– 1 el verse tijm (gedroogd kan ook)
– 2 eieren
– 1 el Parmezaanse kaas
– 1 el pijnboompitten
– truffel olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Schil de pastinaak en kook deze circa 5 minuten. Spoel af met koud water, droog de pastinaak en snijd in stukjes. Verdeel de pastinaak over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout.  Voeg ook de teentjes knoflook toe aan de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Zet in de oven voor 30 – 35 minuten
2. Snijd de kastanjechampignons in plakjes, scheur de oesterzwammen en snijd de ui in ringen
3. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie en boter en bak hier de ui op laag vuur voor circa 10 minuten
4. Voeg vervolgens de tijm en risotto rijst toe en bak dit nog even mee. Gebruik een soeplepel om lepel voor lepel de bouillon toe te voegen totdat de risotto gaar is
5. Bak ondertussen de kastanjechampignons en oesterzwammen in een pan met een scheutje olijfolie en breng op smaak met zout. Kook de eieren tot gewenste gaarheid (ik heb 6 ½ minuut gedaan)
5. Houdt een deel van de pastinaak achter om de risotto mee af te maken en pureer de rest met 200 ml van de bouillon en de knoflook
6. Roer de pastinaak puree en Parmezaanse kaas door de risotto heen en serveer met de gebakken champignons en oesterzwammen, overige pastinaak stukjes, extra Parmezaanse kaas, truffel olie en pijnboompitten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.