Uncategorized

Appel karamel havermout

Appel karamel havermout

Het is geen geheim dat ik van havermout hou. Het is zo een lekker ontbijtje een je kunt er echt alle kanten mee op. Van pannenkoeken tot baked oats en van overnight oats tot wafels. In het begin maakte ik eigenlijk altijd alleen maar warme havermoutpap, maar sinds ik andere vormen heb ontdekt is dit meer naar de achtergrond geschoven. Tijd om weer een keer een lekker warm havermoutje te maken. Deze appel karamel havermout is er zeker een die terug in mijn ritme gaat komen. Een super lekker warm havermoutpap afgemaakt met een simpele dadel karamel en gebakken appeltjes. Als dat geen perfecte start van de dag is dan weet ik het ook niet meer. Je kunt de dadel karamel in een grotere hoeveelheid maken en bewaren zodat je het voor meerdere dagen kunt gebruiken. Want geloof me, deze appel karamel havermout wil je vaker gaan maken. Op zoek naar meer lekkere warme havermout ontbijtjes? Probeer dan ook zeker eens deze chocolade hazelnoot havermout of deze chocolade bieten havermout (trust me on this one!).

Let’s make some oats!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 80 gram havermout
– 1 el chiazaad
– 200 ml plantaardige melk
– 150 ml water
– 2 tl kaneel
– 1 el amandelpasta
– 2 dadels
– 2 el plantaardige melk
– 1 tl vanille extract
– 1 appel
– 1 tl maple syrup
amandelschaafsel, pecannoten, plantaardige kwark

Bereiding
1. Meng in een keukenmachine de dadels samen met de amandelpasta, vanille extract en 2 el plantaardige melk tot een romige karamel
2. Doe de havermout in een pannetje samen met 1 tl kaneel, het chiazaad, plantaardige melk en water. Kook dit tot een pap totdat je jouw gewenste consistentie hebt. Voeg eventueel wat extra water toe om hem wat dunner te maken
3. Snijd de appel in blokjes en bak deze in een pan zacht. Voeg op het eind 1 tl kaneel, de maple syrup en een scheut water toe en verwarm dit nog even mee
4. Verdeel de havermout over 1 of 2 kommen en maak af met de gebakken appel, wat plantaardige kwark, de dadel karamel, amandelschaafsel en pecannoten

Appel karamel havermout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.