Havermout, ik ben er dol op als ontbijt. In de winter is het een heerlijk en warm ontbijtje om de dag mee te starten. Het lijkt misschien een raar idee om groenten te verwerken in een zoet ontbijt, maar ik raad het je toch aan het eens te proberen. Begin bijvoorbeeld met een klein beetje en zo kun je uiteindelijk meer toevoegen zonder dat je het zelfs nog door hebt. Als je het moeilijk vindt om voldoende groenten te eten is dit in ieder geval een goede manier om wat extra’s toe te voegen, maar ook heel erg lekker. Deze chocolade bieten havermout is er een die je gegarandeerd lekker zult vinden. Dit ontbijt geeft het gevoel van een lekkere red velvet. De dadel en de banaan maken het ontbijt lekker zoet en de cacao geeft de havermout een lekkere chocolade smaak. Ik maak hem het liefst af met wat amandelpasta, kokos, amandelschaafsel en nog wat extra pure chocola. Met dit ontbijtje kun jij er de hele ochtend weer tegenaan.
Let’s make some oats!
Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram havermout
– 200 ml plantaardige melk + 150 ml water
– 1 banaan
– 1 gekookte rode biet
– 1 dadel
– 1 el cacao poeder
– 1/2 tl vanille extract
– snuf kaneel
kokosvlokken, amandelschaafsel, pure chocola, amandelpasta
Bereiding
1. Rasp de rode biet en snijd de banaan in plakjes
2. Doe de havermout samen met de plantaardige melk, water, geraspte rode biet, dadel in stukjes gesneden, cacao poeder, vanille en kaneel in een pannetje
3. Verwarm de havermout op het vuur totdat er een pap ontstaat. Voeg op het einde de helft van de banaan toe aan de havermout en verwarm dit nog even mee
4. Doe de havermout in een kom en maak af met de andere helft van de banaan, kokosvlokken, amandelschaafsel, pure chocola en amandelpasta