Ontbijt

Chocolade-banaan pannenkoeken

Chocolade-banaan pannenkoeken

Een heerlijk recept voor vegan, glutenvrije chocolade-banaan pannenkoeken. Want een lekker ontbijtje met pannenkoeken én chocola, dat willen we allemaal wel toch. Ik vind het in ieder geval heerlijk om in het weekend rustig mijn dag te beginnen met een kop koffie en een uitgebreid ontbijt. Pannenkoeken staan daarbij voor mij wel echt op nummer één. Als dat ook nog eens op een voedzame, lekkere manier kan, dan ben ik al helemaal verkocht. En ik denk jij ook.

Let’s make some pancakes!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram havermeel
– 100 ml plantaardige melk
– 1 banaan
– 1 el lijnzaad + 2 el water
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl cacaopoeder
– 1 tl vanille extract
– 1 snuf kaneel
gesmolten pure chocola, banaan, aardbeien, sojakwark

Bereiding
1. Meng in een klein schaaltje de eetlepel lijnzaad met 2 eetlepel water. Zet dit even apart terwijl je de rest voorbereid
2. Prak de banaan fijn en houd eventueel wat plakjes over om mee te garneren
3. In een kom, meng de havermeel met het bakpoeder, cacaopoeder en kaneel
4. Voeg hier de plantaardige melk, banaan, lijnzaad en vanille extract aan toe. Meng tot een glad beslag. Is je beslag te droog? Voeg dan nog wat extra melk toe
5. Verhit een pan op het vuur met wat olie of boter. Doe het beslag in de pan en bak de pannenkoeken goudbruin. Wanneer er belletjes ontstaan in de pannenkoeken kun je ze omdraaien en nog even aan de andere kant gaar bakken
6. Smelt ondertussen wat pure chocola au bain-marie
7. Serveer de pannenkoeken met de chocoladesaus, banaan, sojakwark en aardbeien

Chocolade-banaan pannenkoeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.