Lunch

Oesterzwam flatbread

Oesterzwam flatbread

Weet je niet zo goed wat je met oesterzwammen kunt doen? Dan moet je deze oesterzwam flatbread echt eens proberen. Deze is super makkelijk te maken en hartstikke smaakvol. Je maakt hierbij zelf gekarameliseerde ui, wat het echt ontzettend veel smaak geeft. Zeker in combinatie met de feta en balsamico is dit echt geweldig lekker. Het is een ideaal recept om eens te maken voor de lunch, maar staat ook goed bij de borrel als je hem in stukken snijdt. Hoe dan ook is dit oesterzwam flatbread recept echt de moeite waard om eens te proberen. Zelf ben ik altijd op zoek naar andere dingen om te maken voor de lunch. Hoewel ik ook echt kan genieten van een simpele boterham, vind ik het wel heel leuk om te experimenteren en af en toe eens wat anders te maken. Flatbreads zijn een van mijn favorieten en deze variant is ook echt een geweldig lekkere. Ben je op zoek naar meer flatbread recepten? Probeer dan ook zeker eens deze halloumi aubergine flatbread of deze vegan gyros flatbread.

Let’s make some flatbread!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 2 (volkoren) flatbreads
– 300 gram oesterzwammen
– 1 ui
– scheut olijfolie + klontje boter
– hummus
– feta
– pijnboompitten
– balsamico glaze

Bereiding
1. Snijd de ui in ringen en doe ze in een pan met een scheutje olijfolie en de boter. Laat ze op laag tot middel vuur karameliseren. Dit kan even duren maar ondertussen kun je de rest doen. Voeg eventueel een scheutje water toe als de pan wat droog wordt en voeg op het einde een snuf zout toe
2. Gebruik je handen om de oesterzwammen te scheuren en bak deze in een pan met wat olijfolie totdat ze goudbruin zijn. Breng op het einde op smaak met peper en zout
3. Bereid de flatbreads zoals beschreven staat op de verpakking of maak ze zelf
4. Besmeer de flatbread met een dikke laag hummus en verdeel vervolgens de oesterzwammen en de gekarmeliseerde ui erover. Maak af door er wat feta over te verkruimelen, wat pijnboompitten en balsamico glaze over te verdelen

Oesterzwam flatbread

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.