Diner

Gnocchi ovenschotel

Gnocchi ovenschotel

Ben je op zoek naar een lekkere en makkelijke maaltijd? Dan is deze gnocchi ovenschotel echt iets voor jou. Deze ovenschotel maak je namelijk super makkelijk in één pan en je hoeft het daarna alleen nog maar in de oven te zetten. Ideaal voor een door de weekse maaltijd. Ook is deze heel makkelijk te mealpreppen. Je kunt hem namelijk goed bewaren en hoeft hem later alleen nog maar op te warmen in de oven. Deze gnocchi ovenschotel zit vol met groenten, eiwitten en smaak. Een lekkere én voedzame maaltijd! Deze ovenschotel heb ik gemaakt in de nieuwe EasyClip van Mepal. Deze is ideaal aangezien het een glazen schaal is die je makkelijk in de oven kunt zetten, maar de deksel zorgt er ook voor dat je hem goed kunt bewaren in de koelkast. Let op: zet de deksel niet mee in de oven! Perfect om dus ook te kunnen mealpreppen. Ben je op zoek naar meer lekkere gnocchi recepten? Probeer dan ook zeker eens deze romige paprika gnocchi of deze doperwt gnocchi.

Let’s make some gnocchi bake!

Ingrediënten
voor 2 – 3 personen
– 400 gram gnocchi
– 200 gram vegetarische rulstukjes
– 250 gram champignons
– 2 punt paprika’s
– 1 winterpeen
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 500 ml passata
– 100 ml water
– 1 tl oregano
– 1 tl paprikapoeder
– ½ tl zout + ½ tl peper
– handje verse basilicum
– 1/2 bol mozzarella
– handje geraspte kaas
pijnboompitten, rucola, cherry tomaatjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd de champignons, paprika en winterpeen in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn
2. Verhit een pan op het vuur en fruit hierin de ui aan. Voeg vervolgens de winterpeen en paprika toe en bak nog even mee. Doe daarna ook de champignons en knoflook erbij, gevolgd door de vegetarische rulstukjes, de oregano, paprikapoeder, peper en zout. Bak het geheel goudbruin
3. Voeg vervolgens de passata toe samen met het water en roer het geheel. Doe de gnocchi en de basilicum erbij en verwarm nog even mee
4. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en verdeel over de bovenkant de mozzarella en de geraspte kaas. Zet in de oven voor circa 15 minuten
5. Serveer de gnocchi ovenschotel met wat pijnboompitten, rucola en cherry tomaatjes

* Dit recept is gemaakt in samenwerking met Mepal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.