Diner

Romige pompoen pasta

Romige pompoen pasta

Oh deze romige pompoen pasta is zo goed. Normaal gesproken ben ik meer van een rode saus pasta dan van een room pasta, maar voor deze romige pompoen pasta maak ik zeker een uitzondering. Misschien komt het doordat ik onwijs hou van pompoen, maar dit is een pasta die ik zeker nog vaker ga maken. Zeker met de verse salie, tijm en oregano krijgt deze pasta een heerlijke smaak en de balsamico champignons zijn de perfecte tegenhanger van deze romige, iets wat zoete pastasaus. Ik bedoel, wat wil je nog meer toch? Perfecte maaltijd voor in het pompoen seizoen. De dag erna had ik nog wat leftovers en heb ik er nog wat doperwten doorheen gedaan. Ook zeker een aanrader.

Let’s make some pasta!

Ingrediënten
voor 2 – 3 personen
– 180 gram volkoren pasta
– 400 gram pompoen
– 40 gram cashewnoten
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 2 el edelgistvlokken
– 2 el citroensap
– 350 ml bouillon
– handje verse salie, tijm en oregano
– snuf gerookt paprikapoeder
– 250 gram champignons
– 1 el balsamico azijn

Bereiding
Laat de cashews minimaal een nacht weken in een ruime hoeveelheid water
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking
2. Snijd een stuk pompoen en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Zet de pompoen voor circa 30 – 40 minuten in de oven totdat deze geroosterd is
3. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de champignons in plakjes. Maak ook de verse kruiden schoon en snijd deze fijn
4. Wanneer de pompoen geroosterd is, snijd deze in grove stukken. Doe deze in een blender, samen met de cashewnoten, edelgistvlokken, citroensap, bouillon, snuf gerookt paprikapoeder, peper en zout. Blend dit tot een gladde saus en voeg eventueel nog wat water toe als hij te dik is
5. Verhit een pan op het vuur met wat olie en fruit hierin de knoflook, ui en verse kruiden aan
6. Voeg na circa 5 minuten de pompoen saus toe samen met de gekookte pasta. Roer dit goed door en verwarm nog even mee
7. Bak ondertussen in een andere pan met wat olie de champignons goudbruin. Doe op het einde de balsamico azijn bij de champignons en bak even mee zodat alle champignons bedekt zijn
8. Serveer de pompoen pasta met de balsamico champignons

Romige pompoen pasta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.