Snacks Sweets

Appel crumble muffins

Appel crumble muffins

Deze appel crumble muffins zijn een heerlijke recept om in het weekend te bakken. Niet alleen voor de heerlijke geur die in huis komt te hangen, maar ook omdat ze gewoon heel erg lekker zijn. Ze passen perfect in het seizoen en hebben een heerlijke smaak van appel, rozijnen en kaneel. Daarnaast hebben deze appel crumble muffins een lekkere crumble topping gemaakt met pecannoten. Dit geeft de muffin net dat beetje extra en een lekkere crunch. Zelf vind ik het ideaal om in het weekend iets te bakken zodat ik de rest van de week een lekker tussendoortje heb om te pakken. Deze muffins zijn daar ook zeker perfect voor. Heerlijk met een kop warme koffie of thee. Op zoek naar meer muffin recepten? Probeer dan ook zeker eens deze citroen maanzaad muffins of deze mango kokos muffins. Ook beide ideaal om te maken als tussendoortje voor door de weeks.

Let’s make some muffins!

Ingrediënten
voor 12 stuks
– 150 gram havermeel
– 50 gram amandelmeel
– 100 ml plantaardige melk
– 40 gram plantaardige boter
– 1 appel
– 80 gram 0% appelmoes
– 1 el lijnzaad + 2 el water
– 2 el maple syrup
– 2 tl bakpoeder
– 1 el appel cider azijn
– 1 tl vanille extract
– 1 tl kaneel
– 1 tl speculaaskruiden
– handje rozijnen
– snuf zout

voor de crumble laag
– 4 el pecannoten
– 2 el havermeel
– 2 el plantaardige boter
– 2 el maple syrup
– snuf kaneel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Doe de eetlepel lijnzaad in een schaaltje samen met het water en zet dit apart
2. Voeg de plantaardige melk toe aan een kom samen met het appel cider azijn en zet dit even aan de kant terwijl je het droge mengsel maakt
3. Meng in een aparte kom het havermeel met het amandelmeel, bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden en snuf zout
4. Smelt de boter en rasp de appel grof. Voeg deze beide toe aan de kom met plantaardige melk, samen met de appelmoes, maple syrup, lijnzaad mengsel en vanille extract. Meng dit goed door elkaar
5. Voeg nu het natte mengsel toe aan het droge mengsel en mix dit tot een geheel
6. Roer tot slot een handje rozijnen door het beslag heen
7. Hak de pecannoten fijn en meng deze met de overige ingrediënten voor de crumble
8. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en maak af met het crumble mengsel
9. Zet in de oven voor circa 20 minuten. Controleer of ze gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken. Als er niets aan blijft hangen zijn de muffins gaar

2 Reacties

  1. […] en makkelijke snack om te maken! Op zoek naar meer lekkere snacks? Probeer dan ook zeker eens appel crumble muffins of deze protein […]

  2. […] cinnamon rolls als ik. Op zoek naar meer lekkere muffin recepten? Probeer dan ook zeker eens deze appel crumble muffins of deze citroen maanzaad […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.