Ontbijt

Mon chou pannenkoeken

Mon chou pannenkoeken

Pannenkoeken in het weekend blijft een feestontbijt. Zeker met deze mon chou pannenkoeken. Heerlijke luchtige pannenkoeken afgemaakt met een romige topping van roomkaas en kwark en een makkelijke zelfgemaakte kersen compote. Het perfecte ontbijtje voor in het weekend als je het mij vraagt. Verkruimel er een lotus koekje overheen en je ontbijt is helemaal een feest. Hoewel het geen echte mon chou is, geven deze pannenkoeken mij wel echt het gevoel daarvan. En dat in een voedzame variant, je weet dat ik daar heel blij van wordt. Deze mon chou pannenkoeken zijn dan ook zeker de moeite waard om te maken! Op zoek naar meer lekkere pannenkoek recepten? Probeer dan ook zeker eens deze tiramisu pannenkoeken of deze citroen maanzaad pannenkoeken.

Let’s make some pancakes!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 40 gram boekweitmeel + 40 gram havermeel
– 1 banaan
– 100 ml plantaardige melk
– 1 el appel cider azijn
– 1 el lijnzaad + 2 el water
– 1 tl vanille extract extract
– 1 tl bakpoeder
– 100 gram plantaardige kwark
– 1 tl plantaardige roomkaas
– 150 gram (diepvries)kersen
– 1 tl maizena + scheutje water
– paar druppels vanille flavdrops of 1 tl maple syrup + 1 tl vanille extract
– snuf kaneel + speculaaskruiden
– snuf zout
– 2 lotus koekjes

Bereiding
1. Meng in een schaaltje het lijnzaad met het water en zet aan de kant
2. Doe het boekweitmeel samen met het havermeel in een kom en voeg hier het bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden en een snuf zout aan toe en meng dit door elkaar
3. Blend de plantaardige melk met de banaan en voeg dit toe aan de kom met het meel, samen de appel cider azijn, lijnzaad en vanille extract. Meng het geheel tot een beslag
4. Verhit een pan op het vuur met wat olie of boter en bak hierin de pannenkoeken goudbruin. Wanneer er belletjes ontstaan in de pannenkoeken kun je ze omdraaien en nog even aan de andere kant gaar bakken
5. Doe ondertussen de diepvries kersen met een scheutje water in een ander pannetje en laat deze warm worden. Meng de maizena met het scheutje water en voeg dit toe aan de kersen samen met wat vanille flavdrops of vanille extract en maple syrup tot een kersen compote
6. Meng in een schaaltje de plantaardige kwark met de roomkaas en vanille flavdrops
7. Maak een stapel van de pannenkoeken en de roomkaas topping. Maak af met de kersen compote en verkruimel er een lotus koekje overheen

Mon chou pannenkoeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *