Ontbijt Snacks Sweets

Pompoen karamel taartjes

Pompoen karamel taartjes

Met deze pompoen karamel taartjes is het eerste pompoen recept van het jaar een feit. Zodra het herfst wordt geniet ik volop van de pompoenen. Het is absoluut mijn favoriete groenten en ik kan er geen genoeg van krijgen. Deze groenten is niet alleen heerlijk om in hartige gerechten te verwerken, maar juist ook in zoete gerechten. Het heeft van nature al een zoetere smaak waardoor het ideaal te verwerken is in baksels en ontbijtjes. Zo ook deze pompoen karamel taartjes. Gemaakt van een bodem van havermout en een heerlijke vulling van pompoen karamel, die ook nog eens heel makkelijk te maken is. Je kunt voor dit recept de pompoen puree zelf maken door de pompoen te koken of in de oven te roosteren en dan te pureren, maar om het makkelijk te maken kun je ook kiezen voor pompoen puree uit blik. Zelf heb ik deze gebruikt. Ideaal om nog sneller en makkelijker een heerlijk pompoen gerecht op tafel te toveren. Deze taartjes zijn heerlijk als tussendoortje, maar kunnen ook prima als ontbijt. Maar net hoe jij ze het liefst hebt. Op zoek naar meer lekkere zoete pompoen recepten? Probeer dan ook eens deze pompoen wentelteefjes, deze pompoen pannenkoeken of deze pompoen overnight oats

Ingrediënten
voor 4 taartjes

voor de bodem
– 1 banaan
– 100 gram havermout
– 1 el amandelen
– 2 el agavesiroop/maple syrup
– 1 tl vanille extract
– snuf kaneel
– snuf zout

voor de vulling
– 100 gram pompoenpuree
– 100 gram dadels
– 1 el amandelpasta
– 1 tl vanille extract
– snuf kaneel
– 100 gram soja kwark
verse vijgen, amandelschaafsel, kokosrasp

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Hak de amandelen fijn en meng deze met de havermout en een snuf kaneel
2. Prak in een kom de banaan fijn en meng dit samen met de agavesiroop en vanille extract 
3. Voeg vervolgens het havermout mengsel bij de banaan en meng dit tot een geheel
4. Vet 4 kleine bakvormen in met wat boter of olie en verdeel hierover het mengsel. Druk deze goed aan op de bodem en zorg dat ze een opstaande rand krijgen
5. Bak de bodems voor circa 20 minuten in de oven. Laat ze daarna goed afkoelen

maak ondertussen de vulling
6. Meng in een keukenmachine of blender de pompoenpuree, dadels, amandelpasta, vanille extract en snuf kaneeldoor elkaar tot een pasta (zijn je dadels wat droog? Laat ze dan circa 10 minuten weken in warm water en giet ze daarna af)
7. Zodra de bodems zijn afgekoeld, verdeel de pompoen karamel over de vier taartjes
8. Verdeel vervolgens de sojakwark over de taartjes. Maak af met wat verse vijgen (of ander vers fruit), geroosterd amandelschaafsel en kokosrasp

* voor dit recept heb ik de producten van koro gebruikt. Met de code HILDE krijg je 5% korting op je bestelling.

Pompoen karamel taartjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.