Ontbijt

Pompoen overnight oats

Pompoen overnight oats

Overnight oats vind ik echt een ideaal ontbijt. Je bereid het de avond van tevoren alvast en in de ochtend staat je ontbijt zo klaar. Ideaal voor wanneer je ’s ochtend weinig tijd hebt. Of als je gewoon liever wat langer in je bed ligt. Deze pompoen overnight oats zijn een heerlijke variant voor in de herfst. De pompoenpuree met kaneel geeft het een warm gevoel en een herfstige smaak. Daarnaast heb je meteen alweer een portie groenten binnen bij het ontbijt. Zo heb je niet alleen een snelle start van de dag, maar ook een hele lekkere én voedzame.

Let’s make some oats!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 100 gram pompoen
– 80 gram havermout
– 100 ml plantaardige melk
– 100 ml plantaardige yoghurt
– 1 banaan
– 1 el chiazaad
– snuf kaneel
– snuf speculaaskruiden
verse vijg, amandelpasta, pecannoten

Bereiding
Maak de overnight oats een dag van tevoren
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd een stuk van circa 100 gram van de pompoen. Was deze en verwijder de zaadlijsten. De schil kun je er aan laten zitten
2. Bestrooi de pompoen met een snuf kaneel en zet in de oven voor 30 minuten.
3. Laat de pompoen vervolgens afkoelen en pureer tot een fijne puree

4. In een kom, meng de havermout met de chiazaad, kaneel en speculaaskruiden.
5. Prak de banaan fijn, houdt eventueel wat over om de dag erna mee te garneren
6. Voeg de geprakte banaan, pompoenpuree, plantaardige melk en yoghurt toe aan het havermout mengsel
7. Meng tot een samenhangend geheel en zet voor een nacht in de koelkast

8. Roer de overnight oats nog een keer door en doe in een kom. Maak af met de eventueel overgebleven banaan, verse vijg, amandelpasta en pecannoten

Pompoen overnight oats2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.