Ontbijt

Choco hazelnoot overnight oats

Choco hazelnoot overnight oats

Chocolade en hazelnoot is een combinatie waar je mij heel blij mee kunt maken. Ik denk dat deze combinatie het meest bekend is van de Nutella, dus je zou dit ook wel een Nutella ontbijtje kunnen noemen. Zoals je ondertussen wel weet wordt ik er heel blij van als mijn ontbijt in de ochtend al klaar staat en ik deze alleen nog maar uit de koelkast hoef te pakken. Geen moeite doen in de ochtend maar wel een lekker en voedzaam ontbijt. Deze choco hazelnoot overnight oats is er een die ik weer aan mijn lijstje toe kan voegen. Wat deze overnight oats extra lekker maakt is dat er echt hazelnoten in verwerkt worden. Je roostert deze eerst in een droge koekenpan zodat de smaken vrij komen en blend dit daarna met de melk en banaan tot een glad geheel waardoor je een heerlijk romige overnight oats krijgt met een subtiele hazelnoot smaak. Het beste is deze natuurlijk wanneer hij afgemaakt is met hazelnoot chocopasta. Hier heb ik de chocopasta gebruikt van no sugar daddies, die geen toegevoegde suikers bevat, maar alleen suikers die van nature aanwezig zijn. Daar houden we van. En al helemaal in combinatie met dit lekkere ontbijtje. Op zoek naar nog meer chocolade overnight oats ontbijtjes? Probeer dan ook eens deze Snickers overnight oats of deze chocolade courgette overnight oats.

Let’s make some overnight oats!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 70 gram havermout
– 10 gram hazelnoten
– 100 ml plantaardige melk
– 100 ml plantaardige yoghurt
– 1 banaan
– 2 el cacaopoeder
– 1 el chiazaad
– paar druppels vanille flavdrops of 1 tl vanille extract + 1 el maple syrup
– snuf kaneel
– 1 el no sugar daddies hazelnoot chocopasta
hazelnoten, kokosrasp, vers fruit

Bereiding
Maak de overnight oats de avond van tevoren
1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan totdat deze beginnen te kleuren
2. Doe in een blender de banaan, hazelnoten, plantaardige melk en de vanille flavdrops of vanille en maple syrup. Blend dit tot een glad geheel
3. Doe in een kom die je af kunt dekken de havermout, cacaopoeder, chiazaad en kaneel en roer dit door. Voeg nu het mengsel uit de blender en de plantaardige yoghurt toe. Meng dit tot een geheel en zet voor een nachtje in de koelkast
4. Roer in de ochtend de overnight oats nog een keer goed door. Verdeel over twee glaasjes en maak af met de hazelnoot chocopasta, vers fruit, extra hazelnoten en kokosrasp

Choco hazelnoot overnight oats

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.