Ontbijt

Blauwe bes boekweitpap

Blauwe bes boekweitpap

Deze blauwe bes boekweitpap is een heerlijk fris en zomers ontbijtje. Door de boekweit te blenden krijg je een lekker romige pap. Sowieso ben ik in de zomer fan van de combinatie van blauwe bessen en citroen. Dat maakt het echt heerlijk fris en op een warme zomerse dag heb ik daar altijd meer zin in om de dag mee te beginnen. Ik vind boekweit ook een heel fijn glutenvrij alternatief, wat wel vol met vezels en eiwitten zit. Daarnaast vind ik dat het ook goed verzadigd.

Let’s make some porridge!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram boekweitkorrels
– 1 banaan
– 100 gram (diepvries) blauwe bessen
– scheutje plantaardige melk
– 2 el citroensap
– snuf kaneel
blauwe bessen, chiazaad, kokos, pompoen- en zonnebloempitten

Bereiding
1. Zet de avond van tevoren de boekweit klaar. Doe hiervoor de boekweitkorrels in een bakje met dubbel zoveel water en een klein beetje citroensap
2. Spoel in de ochtend de boekweit goed af
3. Doe alle ingrediënten voor de boekweitpap in een blender (behalve de toppings). Kijk even hoeveel plantaardige melk je nodig hebt, ongeveer een scheutje zou voldoende moeten zijn. Meng alles tot een gladde pap
4. Doe de boekweitpap in een kom en maak af met de blauwe bessen, chiazaad, kokos, pompoen- en zonnebloempitten

Blauwe bes boekweitpap

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.