Snacks Sweets

Aardbei kwarktaart

Aardbei kwarktaart

Zondag is het moederdag en dat moet natuurlijk gevierd worden met iets lekkers. Deze mini aardbei kwarktaart is daar perfect voor. Je kunt deze maken als lekker tussendoortje om te delen, maar hij is ook perfect om te maken als verwen ontbijt. Deze aardbei kwarktaart is namelijk een stuk voedzamer dan de kwarktaart die je misschien gewend bent, dus kun je deze ook prima als ontbijt eten. Dit taartje is heerlijk fris door de kwark en de aardbeien en de pistachenoten en kokos geven het een lekkere twist. Niet alleen lekker voor deze moederdag, want van dit taartje kun je de hele zomer door genieten. Op zoek naar een ander lekker kwarktaart? Probeer dan ook zeker eens deze met mango en passievrucht.

Let’s make some tarts!

Ingrediënten
voor 2 personen

voor de bodem:
– 30 gram dadels
– 15 gram havermout
– 5 gram kokos
– 5 gram pistachenoten
– snuf kaneel
– snuf zout

voor de kwarktaart:
– 150 gram aardbeien
– 200 gram plantaardige kwark
– 1 el maple syrup
– 1 tl vanille extract
– 1/2 tl agar agar
extra aardbeien, kokosvlokken, pistachenoten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden
1. Doe de ingrediënten voor de bodem in een blender of keukenmachine en maal dit tot een fijn tot grof geheel
2. Bekleed de bodem van een mini springvorm met bakpapier en verdeel hierover het mengsel voor de bodem
3. Bak de bodem af voor circa 15 minuten en laat deze afkoelen
4. Pureer de aardbeien glad
5. Doe de agar agar in een pannetje met een scheutje water en bak dit even aan op het vuur
6. Voeg vervolgens beetje bij beetje de plantaardige kwark, maple syrup en vanille extract toe en zodra het mengsel kookt haal dit van het vuur
7. Giet ongeveer de helft van het mengsel over de afgekoelde bodem
8. Meng door het overige deel 2/3e van de gepureerde aardbei en giet dit vervolgens over de rest van de taart
9. Giet de overige 1/3e van de gepureerde aardbei over het taartje
10. Laat het taartje minimaal 4 uur in de koelkast opstijven
11. Maak af met wat extra aardbeien, gehakte pistachenoten en kokosvlokken

* Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de producten van KoRo. Met mijn code ‘HILDE’ krijg je 5% korting op je bestelling!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.