Snacks Sweets

Koffiecake

Koffiecake

Wat kan ik onwijs genieten van een lekkere kop koffie met wat lekkers erbij. Voor mij is koffie drinken echt even een rust momentje waar ik even de tijd neem voor mezelf. Ik vind het heerlijk en kan er ook echt naar uitkijken. Wat ik ook heerlijk vind is om lekker in de keuken te staan en wat te bakken wat goed samen gaat bij de koffie. Deze koffiecake past perfect bij dit koffie geniet moment. Hij is een stuk voedzamer dan de meeste koffiecakes die vaak gemaakt worden met witte bloem, suiker en roomboter. Dat is bij deze cake niet het geval, maar dat maakt hem zeker niet minder lekker. De cake heeft een lichte koffie smaak maar is totaal niet overheersend. Verder is hij gevuld met stukjes pecannoten en afgemaakt met een lekkere frisse en zoete topping. Een feestje om te maken, te serveren en te eten. Deze koffiecake is volledig plantaardig, glutenvrij en heel erg lekker.

Let’s make some coffee cake!

Ingrediënten
voor 12 stukjes
– 200 gram havermeel
– 50 gram amandelmeel
– 2 bananen
– 80 gram 0% appelmoes
– 100 gram plantaardige melk
– 75 gram dadels
– 2 espresso’s
– 1 el appel cider azijn
– 1 tl vanille extract
– 1 tl kaneel
– 2 tl bakpoeder
– 1/2 tl baksoda
– 50 gram gehakte pecannoten

voor de topping
– 50 gram sojayoghurt
– 1 el plantaardige roomkaas
– 1 el maple syrup + 1 tl vanille extract

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Meng in een kom het havermeel met het amandelmeel, de kaneel, bakpoeder en baksoda
2. Doe de plantaardige melk in een bakje en voeg hier de appel cider azijn aan toe. Zet dit even opzij
3. Zet twee kopjes espresso en laat deze afkoelen
4. In een blender, doe de bananen, dadels, appelmoes en vanille extract. Meng dit tot een glad mengsel
5. Voeg nu het vloeibare bananenmengsel en de plantaardige melk toe aan de droge ingrediënten. Meng dit tot een samenhangend beslag
6. Roer tenslotte stukjes pecannoten door het beslag heen
7. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Strooi wat extra stukjes pecannoten over de bovenkant heen en zet in de oven voor circa 45 minuten. Laat daarna afkoelen
8. Meng voor de topping alle ingrediënten door elkaar tot een geheel. Zodra de koffiecake is afgekoeld kun je de frosting eroverheen doen

Koffiecake

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.