Ontbijt

Gebakken havermout PB&J style

Gebakken havermout PB&J style

Gebakken havermout, ik heb het helemaal uitgevonden de laatste tijd. Waar ik voorheen vast aan mijn havermoutpap zat ben ik fan geworden van het bakken van mijn havermout ontbijt in de oven. Het duurt wel wat langer, vooral het wachten, maar het is het zeker waard. Door het te bakken wordt het net een soort cake, waardoor je dus het gevoel hebt dat je een gebakje aan het eten bent als ontbijt, wie wil dat nou niet? Al eerder maakte ik deze versie met appel en deze met een cinnamon roll smaak. De gebakken havermout PB&J style die ik vandaag heb gemaakt is een nieuwe favoriet die ik aan dit lijstje toe kan voegen. Sowieso ben ik dol op de bekende combinatie van pindakaas en jam en in deze gebakken havermout past hij super goed. Heerlijk met een zelfgemaakte (en voedzamere) jam. Vooral met wat kokosyoghurt erbij vind ik deze het lekkerste. Voor dit recept heb ik de pindakaas en vanille flavdrops van Myprotein gebruikt. De flavdrops vind ik echt top. Het geeft een heerlijke en zoete smaak zonder het onnodig toevoegen van veel suikers. Onder het recept vindt je een kortingscode waarmee jij maar liefst 36% korting krijgt op jouw bestelling.

Let’s make some baked oatmeal!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 80 gram havermout
– 200 ml plantaardige melk
– 1 banaan
– 1 el pindakaas
– 1 tl appel cider azijn
– 1 tl maple syrup
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– 1 tl vanille extract
– snuf zout
(kokos)yoghurt, extra pindakaas, frambozen

voor de ‘jelly’
– 100 gram (diepvries)frambozen
– 1 el chiazaad
– 6 drops Myprotein Vanilla flavdrops

Bereiding
Maak de frambozen jelly van tevoren
1. Verwarm de (diepvries)frambozen in een pannetje op het vuur totdat deze warm en zacht zijn
2. Voeg vervolgens de chiazaad en vanilla flavdrops toe en verwarm dit nog even mee
3. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast

Verwarm de oven voor op 180 graden
4. Voeg de tl appel cider azijn toe aan de plantaardige melk en zet dit even aan de kant terwijl je de rest voorbereid
5. Doe de havermout in een kom en meng dit met het bakpoeder, de kaneel en een snuf zout
6. Prak de helft van de banaan en voeg dit vervolgens toe aan de havermout samen met de pindakaas, maple syrup, vanille extract en de plantaardige melk. Meng dit tot een geheel
7. Doe het havermout beslag in een ovenschaal en meng hier grof een deel van de jelly doorheen. Zet de ovenschaal voor circa 30 minuten in de oven
8. Laat de gebakken havermout iets afkoelen
9. Snijd de overige banaan in plakjes en maak de gebakken havermout af met de rest van de frambozen jam, nog wat extra pindakaas, de plakjes banaan en frambozen. Serveer met wat (kokos)yoghurt

Met de code HILDE krijg je 36% korting op je aankoop bij MyProtein

Gebakken havermout PB&J style

*deze post bevat affiliate links

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.